{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Livno: Sindikat prosvjetara tražiće reviziju presude Kantonalnog suda

S
11.5.2012. u 10:06
0
0
Livno: Sindikat prosvjetara tražiće reviziju presude Kantonalnog suda
0
Livno: Sindikat prosvjetara tražiće reviziju presude Kantonalnog suda
Livno
Sindikat osnovnog obrazovanja i vaspitanja Livanjskog kantona angažovao je advokata i vodi konsultacije o mogućnosti preduzimanja vanrednih pravnih lijekova, odnosno revizije presude Kantonalnog suda u Livnu od 3. maja, kojom je potvrđena prvostepena presuda Opštinskog suda i štrajk prosvjetara proglašen nezakonitim.
Potpredsjednik Sindikata Filip Čelar izjavio je lokalnom radiju da Sindikat prihvata odluku suda, ali da će prosvjetari, kao slobodni građani, tražiti pravo na višim sudskim instancama i pokrenuti postupak za reviziju presude na Vrhovnom sudu Federacije BiH, apelaciju na Ustavnom sudu BiH, a ukoliko bude potrebno ići će i do Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu.

Čelar je rekao da prosvjetari nisu očekivali da će Kantonalni sud potvrditi prvostepenu presudu Opštinskog suda od 7. marta kojom je, takođe, štrajk prosvjetnih radnika u osnovnom obrazovanju u februaru proglašen nezakonit, jer su prosvjetari, kako je rekao, na taj način htjeli samo da zaštite svoja ekonomska i socijalna prava, te sve što su preduzeli smatraju da opravdanim.

"Mi smo kažnjeni i naša prava su osporena samo zato što smo javno ukazali na posljedice neusvajanja kantonalnog budžeta za 2012. godinu, ali mi ćemo se i dalje svim dozvoljenim zakonskim sredstvima boriti za svoja prava", poručio je Čelar.

On je podsjetio da zbog štrajka i spora koji se vodio pred Opštinskim sudom u Livnu prosvjetni radnici u osnovnom obrazovanju Livanjskog kantona nisu dobili platu za februar i pet dana u martu, a zaposleni u dvije osnovne škole u opštini Tomislavgrad za februar i mart ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: