Zbog snijega i vjetra
0

Livno: Prekinuta nastava u osnovnim i srednjim školama

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Zbog obilnih snježnih padavina i povremeno jakog vjetra danas je u svim osnovnim i srednjim školama na području opštine Livno prekinuta nastava, a popodnevna je odgođena, potvrđeno je u resornom kantonalnom ministarstvu.

U opštinama Drvar, Bosansko Grahovo, Glamoč i Kupres nastava se odvija sa manjim brojem učenika, a u opštini Tomislavgrad zbog visokog snijega i jakog vjetra učenici danas nisu bili u školskim klupama.

Zbog snijega koji neprestano pada i smetova u pojedinim dijelovima livanjske opštine saobraćaj se odvija otežano, a zimska preduzeća služba "Komunalno" od jutros je na terenu sa svom raspoloživom mehanizacijom.

Na lokalnim putevima u nekim seoskim područjima snijeg čiste  privatna kooperantska preduzeća. Tokom dana u saobraćaj je pušten regionalni put Podhum - Podgradina, na kojem je zbog vjetra i polomljenog drveća bilo zastoja.

Na području svih šest opština Livanjskog kantona zabranjen je saobraćaj za sva teretna vozila, a službe za čišćenje puteva pojačale su terenske ekipe dodatnom mehanizacijom i ljudstvom.

Prema informaciji iz "Elektro-Livna", tokom dana nije bilo prekida u snabdijevanju potrošača električnom energijom.

Za danas zakazana sjednica kolegijuma kantonalne Skupštine u Tomislavgradu, na kojoj je trebalo da se raspravlja o formiranju vlasti i donošenju odluke o privremenom finansiranju, odgođena je na neodređeno vrijeme zbog vremenskih nepogoda.
Na neodređeno vrijeme odgođeno je i za večeras najavljeno maturantsko veče učenika Srednje strukovne škole "Silvije Strahimir Kranjčević" u Livnu.