BiH
0

Livno: Ministar Hodžić o problemima gospodarenja otpadom

FENA
Zbog nastalih problema s odlaganjem komunalnog otpada u Hercegbosanskoj županiji, ministar graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hikmet Hodžić istaknuo je kao poseban problem odlaganja animalnog otpada na pojedinim općinskim deponijama.

"U vezi s tim zaprimili smo zahtjev i peticiju predstavnika mještana u blizini lokacije općinske deponije krutog otpada na Korićini, podržan od više nevladinih udruga. Podržavamo peticiju, pogotovo u onom dijelu koji se odnosi na trenutno stanje (nesanitarne) deponije na Korićini i smatramo da je nužna sanacija navedene deponije u skladu s nalazima nadležnih inspekcijskih službi.

Budući da je deponija od strane mještana već duže vrijeme blokirana, Ministarstvo je uputilo općini Livno zahtjev za žurnim rješavanjem toga problema kako bi se u što kraćem roku uklonio otpad s gradskih ulica.

Apeliramo također na mještane da omoguće dovoz komunalnog otpada dok se od strane općine Livno ne nađe prihvatljivo rješenje problema odlaganja otpada", stoji u apelu ministar Hodžić.