Sjednica stranke
0

Lijanović: Rekonstrukcijom Federalne vlade ništa ne gubimo

SRNA
Jerko Ivanković-Lijanović
Jerko Ivanković-Lijanović
Predsjedništvo Narodne stranke "Radom za boljitak" konstatovalo je na današnjoj sjednici da ova stranka ništa ne gubi ukoliko bi došlo do rekonstrukcije Vlade Federacije BiH.

Iz ove stranke poručuju da im je boljitak građana na prvom mjestu i da je lakše djelovati kao opozicija, bez odgovornosti, nego kao pozicija.

"Svi moraju znati da u tom nemogućem slučaju, mi postajemo ljuti korektiv svega onoga lošeg što čine stranke na vlasti", navodi se u saopštenju sa sjednice Predsjedništva ove stranke koja je održana u Tuzli. 
	
Potpredsjednik stranke Jerko Ivanković Lijanović, koji je i potpredsjednik federalne Vlade rekao je da Narodna stranka "Radom za boljitak" u Vladu Federacije nije ušla zbog foteljaških interesa kao što su to radili predstavnici političkih partija koje su do sada vladale. 

Predsjedništvo Narodne stranke "Radom za boljitak" na današnjoj redovnoj sjednici raspravljalo je o formiranje vlasti u BiH i uticaju na odnose sa vlašću u FBiH, te razmatralo buduće učešće stranke u okviru stranaka platforme.