|

Lijanović: Prijedlozi HDZ-a BiH i HNS-a su zastarjeli, neprovodivi i štetni za Hrvate''

Lijanović: Prijedlozi HDZ-a BiH i HNS-a su zastarjeli, neprovodivi i štetni za Hrvate''
123
Klix.ba
26.2.2017. u 11:34
64
komentara
123

dijeljenja
Lijanović: Prijedlozi HDZ-a BiH i HNS-a su zastarjeli, neprovodivi i štetni za Hrvate'' Foto: Arhiv/Klix.ba
Prijedlozi HDZ-a BiH i HNS-a predloženi na posljednjoj održanoj sjednici su zastarjeli, neprovodivi i štetni najviše upravo za same Hrvate, a i sve druge koji žive u Bosni i Hercegovini. Etničke podjele u Evropi su prevaziđene još prije 70 godina, a za BiH koja je dio Evrope nikakve daljnje etničke podjele nisu prihvatljive.
"Izbor članova Predsjedništva BiH treba biti iz Parlamenta BiH, kao što je to primjer u Njemačkoj. Ako se u toj zemlji koja ima preko 50 miliona birača, predsjednik bira iz Parlamenta (Bundestaga) zašto to nebi moglo biti u BiH koja ima tek nešto više od tri miliona birača", navodi se u saopćenju Jerka Ivankovića LIjanovića.

Prema njemu Dom naroda Parlamenta Federacije BiH treba ukinuti zajedno sa kantonima i pozicijama predsjednika i dva potpredsjednika FBiH te tako napraviti uštede do 500 miliona KM koje treba uložiti u ekonomski razvoj FBiH na principima razvoja Zapadne Njemačke.

"Upravo zbog toga što se pokazalo da taj Dom naroda jedino zna povećavati svoja primanja o čemu smo svjedočili proteklih dana kada su bez problema izglasali povećanje prihoda za odvojen život. Dom jedino zna trošiti novac stanovnika zajedno s kantonima i njihovom glomaznom administracijom, a ne proizvoditi i stvarati nove vrijednosti, nova radna mjesta koja će zaustaviti naše mlade naraštaje da odlaze iz BiH i one koji su otišli vratiti nazad, da žive od svog rada na svojoj rodnoj grudi", stoji na kraju saopćenja.
Prijavi grešku


Komentari (64)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...