Najavio borbu do kraja
222

Lijanović nakon presude: Nepravda boli više od neimaštine, žele da odustanem od politike

Klix.ba
Jerko Ivanković-Lijanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Jerko Ivanković-Lijanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što Sud BiH nepravosnažno osudio Jerka Ivankovića Lijanovića na 12 godina zatvora zbog organizovanog kriminala, on se oglasio porukom da je presuda izrečena pod političkim pritiskom.

''Jako mi je žao da je i Vijeće Suda BiH podleglo političkim utjecajima i pokušalo donijeti osudu za nešto što nisam počinio. Očito se radi o daljem političkom pritisku kako bi ja odustao od političkog angažmana. Put do pravde i istine je dug i težak ali vjerujem da će biti dostižan i da ovakve presude temeljenje na političkom utjecaju će biti poništene na višim sudskim razinama", kazao je.

Poručio je da neće odustati te da će se boriti za istinu do kraja.

"Ono što čovjeka nekada više boli i od neimaštine je nepravda. Godine 2014. samo dva dana prije početka predizborne kampanje su me priveli i uklonili iz političkog procesa kao predsjednika izbornog štaba Narodne stranke Radom za boljitak, a na slobodu me pustili samo dva dana nakon završenih izbora i prebrojavanja glasova čime je očito da se sve vrijeme do danas radi o politički montiranom procesu'', izjavio je Jerko Ivanković Lijanović lider Narodne stranke Radom za boljitak.

Podsjetimo, u Sudu BiH jutros je izrečena prvostepena presuda u predmetu protiv Jerka, Slave i Joze Ivankovića Lijanovića i drugih osoba optuženih za organizovani kriminal, pranje novca, poresku utaju, neplaćanje poreza te krivotvorenje ili uništavanje poslovnih knjiga i isprava.