Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zašto reforme nisu krenule od vaših enormnih primanja i plaća i državnog aparata kojeg ni Švicarska ne bi mogla finansirati ???
Poslije ovog će penzioneri i socijalne kategorije doći na red, ali bijele medvjede ne smije niko dirati...ta oni jadni jedva krpe kraj s krajem sa 10-ak hiljada mjesečno :D ...
Sa ovim se slažem. Ne treba smanjivati plate zbog penzionih i drugih fondova, ali uvesti diferenciranu poresku stopu na plaće, tako da napr. plaće preko 5.000 KM budu oporezovane 30 %, a za plaće ispod prosjeka od od 840 KM smanjiti porez sa 10 na 5 %.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
A čemu si se do sada okretala, gaduro. Vrijeme je da reforme maknu tebe i takve kreature pa da prodišemo. Ti češ nas okretati reformama kad si nas opljačkala.
Izgleda da je opet vakat za sisanje vesla Mijenjam svoje,obećane "zlatne kašike" za jedno paklo durex XL
Ti nisi za reforme nego za treci entitet, a time samo podstices na pobunu.
Joj babo vidi joj glave....
Lidija kolika ti ke plata????
reforme? da kada godi državi (ajmo reći da je imamo ) i da ogulite ljude! A zašto ne usvojite plate da su po EU stand.ne cijene su spram EU a plate mizerne ili ih nema...Pa zakon o rest.da se vrati imovina svima kojima je oduzeta od vjerskih opština pa na dalje...Dug spisak pozitivnih stvari ali da zaboravih prodali ste sve što se može,raz*** nema koristi nikakve. :)
Baš me interesuje kakav obraz imaju dotična, slična i njihov šef Dragan. Pitao bih njihove birače, sada; jesu li vam ove persone doista legitimni predstavnici hrvatskog radničkog puka???
Nije ni cudo kad imaju sva zastupnistva pod nogama.
ko si ti Lidija? mislim...ovo je predstavnicja jeb vlast..ii ti bi trebala da predstavljas narod, a ne sebe i svoju kriminalnu skupinu iz koje dolazis....vi sste odjednom za reforme....normalno, sve sto ukljucuje ugmjetavanje obicnim ljudi...vama je ODLICNO
Neka bona Lidija, polaHko !
Niko se od privatnika do sada nije ni držao Zakona o radu (čast izuzecima). Moja prijateljica radi kod privatnika i ima u ugovoru 18 dana godišnjeg, ali može samo da sanja da će ga iskoristiti. Zbog najavljenog novog Zakona o radu su se budžetlije prepale, jer se njih jedino i tiče ta promjena. Privatnici zakon svakako nisu ni poštovali.
bravo
Poštovali su ga u dijelu koji njima paše. A dio koji paše radniku nisu ni pročitali. Kao što neki uzimaju iz Kurana samo ono što im se sviđa, a ono što im se ne dopada zanemaruju.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
To mora da valja cim su SDA i HDZ za zakon :DDDD
lidija za mustuluka si :D
ko ovu napiri ?
_"Predsjedavajuća Doma naroda posebno je naglasila da je vrijeme da se svi okrenu reformama i evropskom putu BiH te da sa ovim zakonskim rješenjem treba početi." Slažem se u potpunosti! Narod ne može da se pomakne iz ove ubuđale učmalosti i svakodnevnog nazadovanja. Valjda je navikao, pa ga stgah promjena, iako su svi i dosada bili nezadovoljni. Nisu svi. Samo su bile zadovoljne budžetlije. Sada se kod njih nešto mora mijenjati, reforme će ih pomaknuti iz njihovih udobnih fotelja sa besposličarskim radnim mjestima, pa koreste realni sektor, da preko njkih obore zakon. A nikada im se nisu pridružili u masovnim protestima, kada su realni radnici tražili svoja prava. ZAKON I TREBA DA BUDE USVOJEN!
@kraftwerk, PRIMITIVAC! MAMI SE SVOJOJ TAKO OBRATI!
@kraftwerk, auuu, a zaboravio si povod dislajkanja. Meni dislajk ne znači ništa, ali zasmeta kada u nizu bezrazožno vidim 10 dislajkova. Tvoji su bili, samo sam ti ih vratila, pa se zapitaj kakav je to tvoj mentalni sklop da mi dadneš 10 sumanutih dislajkova. Klon? Možda sam ti uvrijedila jednog od mnogo klonova, koji je bio isto tako bezobrazan i primitivan kao ti. :)))pa i ne može drugačije. 5/1 ? I nisu bili potrebni sati, za jednu minutu sam to uradila. :))))) A kakav je tvoj mentalni sklop da mi se onako primitivno obratiš, onako prostački, za povrattiti. Fuj!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)