{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lider SNSD-a poručio da će politički eliminisati SDS

S
19.10.2013. u 16:40
1
10
Lider SNSD-a poručio da će politički eliminisati SDS
1
Lider SNSD-a poručio da će politički eliminisati SDS
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da je SDS svojim postupcima stvorio dovoljno volje kod SNSD-a za političku borbu i političku eliminaciju SDS-a, što će, kako je istakao, biti i urađeno.
Dodik je rekao da je SNSD ušao u koaliciju sa SDS-om zato što je smatrao da treba da pošalje snažnu poruku u godinama krize - ekonomske, socijalne, pa i političke na širem prostoru.

"Mogli smo da koncipiramo Vijeće ministara i bez SDS-a, kao što smo bili u prošlom mandatu. SNSD je ostvario sve bazične političke projekte, dok je SDS ušao i samo se bavio kadrovskim pitanjima, bez odgovornosti za procese", rekao je Dodik novinarima na Palama.

On je istakao da je SDS u nekim procesima bio spekulativan, te da se to više nije moglo tolerisati, zbog čega je raskid koalicije bio neminovan proces.

"Naravno da će se sve završiti u procedurama kako je i predviđeno, ništa se ne lomi preko koljena", rekao je Dodik.

Dodik je ocijenio kao notornu laž i kuloarske priče izjavu predsjednika SDS-a Mladena Bosića da mu je nudio zajednički nastup na predstojećim izborima.

"Spoznao sam da je on neozbiljan smutljivac, koji pokušava da šalje poruke u jednom rastrojstvu koji je vezan za gubitak određenih mjesta, jer je njima najvažnije da imaju ta mjesta. Naravno, nama nije, jer se mi bavimo politikom", rekao je lider SNSD-a.

On je podsjetio da su prije godinu dana SNSD i SDS razgovarali o tome da bi za Republiku Srpsku bilo najbolje da se svi okupe pred izazovima koji je očekuju.

"Niko nije tražio ekskluzivitet. Nudili smo tada i razgovarali sa SDS-om da daju kandidata za Predsjedništvo BiH, da mi i blok stranaka okupljenih oko SNSD-a damo predsjednika Republike, da izađemo na miru na izbore, da stabilizujemo sistem i da partija koja dobije veći broj glasova daje premijera, a onda se dijeli proporcionalno od dobijenog rezultata. To je bila naša ponuda prije godinu i po dana", pojasnio je Dodik.

On je naveo da je stav SNSD-a bio da je to čin društvene i političke odgovornosti za Republiku Srpsku.

"SDS to nije prihvatio, sada spekuliše, vjerovatno su se umislili da su završili posao i počeli da to predstavljaju kao da neko nekoga moli. Nikada i ništa ih nismo molili, nećemo ni sada", poručio je Dodik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: