{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


LG donirao kućanske aparate ugroženim porodicama u Maglaju i Doboju

23.7.2014. u 10:56
0
4
LG donirao kućanske aparate ugroženim porodicama u Maglaju i Doboju
0
Kompanija LG donirala je 50 velikih kućanskih aparata - veš mašine i frižidere porodicama čija je imovina teško stradala u poplavama koje su u maju i junu tekuće godine pogodile Bosnu i Hercegovinu.


Lider na tržištu u proizvodnji i dizajnu elektroničkih aparata, kompanija LG Eletronics, vodeći se poslovnom filozofijom da su potrošači uvijek na prvom mjestu, te da je briga o njima temelj njihovog poslovanja odlučila je da pomogne svojim kupcima i u najtežim trenucima.

"Briga o korisnicima je uvijek bila u fokusu poslovanja kompanije LG. Teško je biti posmatrač tužnih sudbina ovih ljudi kojima je sve uništeno u veoma kratkom vremenskom periodu, upravo zbog toga smo se odlučili izaći na teren i pomoći onima kojima je to najpotrebnije", kazala je Aida Šehović. rukovoditeljica marketing odjela kompanije Stanić Trade, ovlaštenog zastupnika LG Electronics za Bosnu i Hercegovinu.Donacije su vršene po principu jedna porodica jedan aparat, kako bi se pomoglo što većem broju domaćinstava. Odabir porodica predstavnici kompanije LG i Stanić Trade radili su u suradnji s Crvenim križom, a tom prilikom posebnu pažnju posvetili su trenutnom imovinskom stanju porodica, te zdravstvenom stanju članova domaćinstva, kako bi im se na ovaj način pružila pomoć i olakšao nastavak života u procesu oporavka.

"U vrijeme poplava i nedugo poslije svi su nam pomagali, međutim kako vrijeme odmiče prave pomoći je sve manje, a ona je prijeko potrebna zbog situacije u kojoj se nalaze porodice čija je imovina zahvaćena poplavama. Upravo zbog toga se zahvaljujem kompaniji LG što nam u ovim teškim trenucima pomaže i daje dobar primjer ostalim kompanijama", kazao je jedan od građana Maglaja, kojem je uručena donacija.Sanaciju nastale štete i proces povratka u normalan život porodica koje su u poplavama pretrpjele ogromne materijalne gubitke, moguće je ubrzati i olakšati zahvaljujući aktivnostima i mobilnosti društveno odgovornih kompanija, kao što je LG Electronics, saopćeno je iz Stanić Tradea.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: