Krivično djelo
51

Leš teleta pronađen i izvučen iz rijeke Ljubine kod Sarajeva

A. P.
Foto: KUIP
Foto: KUIP
Leš teleta koji su mještani danas primijetili u koritu rijeke Ljubine u Semizovcu kod Sarajeva više ne predstavlja opasnost po stanovništvo. Inspekcija je u popodnevnim satima pronašla i izvukla leš iz rijeke te je on odvezen specijalnim vozilom i ubačen u jamu grobnicu u Smiljevićima.
Ekipa Kantonalne uprave za inspekcije poslove KS je reagovala odmah nakon prijave, a portal Klix.ba, na kojem je prvobitno i objavljena ova vijest, pomogao im je u pronalasku tačne lokacije.
Foto: KUIP
Foto: KUIP

U saopćenju za javnost navode da se radilo u veoma otežanim okolnostima te da je u akciji pronalaska, s ciljem sprečavanja eventualnih posljedica po stanovništvo i okoliš, kantonalni veterinarski inspektor sarađivao sa uposlenicima KJKP RAD.

Ovakvo ponašanje ima oznake krivičnog djela.

Foto: KUIP
Foto: KUIP

"S obzirom da životinja nije bila obilježena ušnim markicama nije moguće utvrditi identitet vlasnika ili otkriti eventualne počinioce", navode iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i ističu: "Iz navedenog razloga upućujemo poziv građanima da svako nesavjesno postupanje sa životinjama, kao i ostale vrste nepravilnosti odmah prijave Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove KS na jedan od redovnih načina komunikacije. Detaljnije informacije dostupne su na službenoj web stranici KUIP-a uz napomenu da nas u hitnim slučajevima, odnosno izvan radnog vremena, vikendom i praznikom građani mogu kontaktirati porukom na Viber broj 061/160-926. Napominjemo i da su inspektori dužni čuvati identitet podnosilaca prijave kao službenu tajnu".