{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Legendi Safetu Isoviću Plaketa sa zlatnim ljiljanima

S
8.7.2011. u 15:31
0
11
Legendi Safetu Isoviću Plaketa sa zlatnim ljiljanima
0
Legendi Safetu Isoviću Plaketa sa zlatnim ljiljanima
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sarajevo Slaven Kovačević ugostio je Benjamina Isovića i predao mu "Plaketu sa zlatnim ljiljanima".
Ovim visokim priznanjem Općina Centar posthumno je odlikovala njegovog oca - legendarnog Safeta Isovića, koji je umro 2. septembra 2007. godine.

Odluku o tom visokom priznanju za Safeta Isovića donijelo je Općinsko vijeće na 26. redovnoj sjednici održanoj 30. marta 2011. godine, a uručivanje općinskih priznanja upriličeno je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u povodu 2. maja – Dana Općine Centar kojoj, zbog neodložnih drugih obaveza nije mogao prisustvovati Benjamin Isović.

Razgovarano je o djelu Safeta Isovića, te da se ni na koji način ne smije dozvoliti da se njegovo djelo zaboravi, čemu je naša javnost često sklona. Osim toga, bilo je govora i o aktivnostima koje Benjamin Isović provodi na planu kulture i sporta, posebno u vezi stvaranja uvjeta za zaštitu autorskih prava kulturnih stvaralaca, kao i o radu Udruženja "Bordo prijatelji". U svojstvu predsjednika Udruženja, Isović je upoznao predsjedavajućeg oko ovogodišnjih aktivnosti "Bordo prijatelja", posebno onih koje se odnose na podršku Fudbalskom klubu Sarajevo.

"Divim se aktivnostima koje provodi Udruženje 'Bordo prijatelji' i sam Benjamin Isović na sistemskom uređenju rada u Fudbalskom klubu Sarajevo, što je osnovna pretpostavka za dalji razvoj ovoga kluba. Zbog toga dajem punu podršku radu Udruženja, posebno onom dijelu da navijači i simpatizeri izražavaju spremnost da preuzmu dio odgovornosti kroz učešće u upravljačkim strukturama Kluba", istakao je Kovačević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: