{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


LDS poziva Lajčaka da zaustavi provokacije iz RS-a

F
14.9.2008. u 14:08
0
2
LDS poziva Lajčaka da zaustavi provokacije iz RS-a
0
LDS poziva Lajčaka da zaustavi provokacije iz RS-a
Predsjednica Liberalno demokratske stranke (LDS) BiH Lamija Tanović uputila je otvoreno pismo visokom predstavniku Miroslavu Lajčaku u kome ga poziva da zaustavi provokacije iz Republike Srpske.
LDS, i pored svoje slobodarske orijentacije, smatra da je krajnje vrijeme da Lajčak zaustavi provokacije iz RS-a koje polako ali sigurno razaraju našu zemlju.

U pismu predsjednica LDS-a navodi da se odluka Vlade RS o istupanju iz Elektroprenosa BiH, stalni napadi na BHRT koji su kulminirali dirigovanom i nelegalnom smjenom direktora BHRT-a, namjere parcijalnog popisa stanovništva samo u RS-u i mnogi drugi akti više ne mogu smatrati predizbornim izjavama neodgovornih političara.

"Niti pojedinačni građani, niti pojedine političke partije, niti pojedini organi ove države u sklopu postojećih ustavnih ovlaštenja ne mogu ovo zaustaviti. To možete učiniti samo Vi i PIC, ali ne tako da smjenjujete neodgovorne lidere (zamijenit će ih još neodgovornijim, kao i do sada), već tako da najhitnije moguće poništavate njihove nelegalne akte, nametnete prava evropska rješenja i spriječite njihovu opstrukciju u državnim organima, a sve na bazi Vaših širokih i u ovoj zemlji jedinstvenih ovlaštenja", stoji u pismu koje prenosi Press služba LDS-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: