BiH
0

LDS: Podrška formiranju Asocijacije za upravljanje ambalažnim otpadom u BiH

FENA
Liberalno demokratska partija (LDS) BiH podržala je nedavno formiranje Asocijacije za upravljenje ambalažnim otpadom u BiH i pozvala nadležne organe vlasti da što prije zakonski urede ovu oblast.

-Da privrednici u BiH više nemaju strpljenja čekati kada će političari početi raditi svoj posao, pokazuje i činjenica da je ovih dana formirana Asocijacija za upravljanje ambalažnim otpadom u BiH - navodi LDS u saopćenju za javnost.

Milioni plastičnih flaša i druge slične nerazgradive ambalaže koja godinama ugrožava bh. rijeke i naselja, mogle bi nestati u skorije vrijeme. Uz to, značajan broj stanovnika ove zemlje mogao bi prikupljanjem ambalaže popraviti svoj životni standard.

Potrebno je dakle, napominje LDS, još samo da vlasti u BiH donesu određene zakone koji regulišu ovu oblast, i da bar nešto u ovoj državi profunkcioniše na cijeloj njenoj teritoriji.

LDS je pozvao nadležna ministarstva za zaštitu okoliša i privrede u Vladi Federacije BiH da što prije u skupštinsku proceduru stave potrebne zakone i učine građanima i privrednicima ove zemlje bolji i ljepši život.