BiH
0

LDS na izborima sa sloganom "Budi mangup"

Sarajevo-x.com
Početak izborne kampanje koalicije Liberalno-demokratske i Evropske ekološke stranke E-5, koju svojim kandidatima na izbornim listama podržavaju BPNS, BH Slobodni demokrati i Snaga Bosne, obilježavaju pune sale i veliki interes naročito mladih ljudi, što i jeste bio strateški cilj koalicije, saopćili su iz LDS-a.

"Provokativni slogan kampanje 'Budi mangup', radeći pristojne, pametne i pozitivne stvari, napravio je i bolji efekat od očekivanog", istakao je Bojan Zec Filipović i dodao da ova "mala evropska koalicija" predstavlja najbržu traku na putu za evropsku budućnost BiH.

Predsjednik E-5, kao i koalicije LDS-EES E-5, Nermin Vila, istakao je važan politički iskorak koji su ove stranke napravile zajedničkim nastupom na izborima.

"Da smo imali mudrosti napraviti ovakvu proevropsku koaliciju prije četiri godine, danas bi BiH drugačije i bolje izgledala. Svjesni smo cijene naučene lekcije i stoga pozivamo birače da i oni mudrije odlučuju, te izaberu novu proevropsku energiju za BiH, jer glas ovoj koaliciji znači bržu i potpuniju integraciju BiH u euroatlanske i evropske integracije," zaključio je Vila.

Koalicija nastavlja predstavljenje svojih kandidata i programa serijom nastupa i gostovanja na teritoriji USK, s ciljem obilaska cijele BiH.