{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


LDP: Milorad Dodik je najveća prijetnja miru u regionu

19.8.2018. u 16:33
261
192
LDP: Milorad Dodik je najveća prijetnja miru u regionu
261
LDP: Milorad Dodik je najveća prijetnja miru u regionu
Foto: K. S./Klix.ba
Liberalno-demokratska partija (LDP) saopštila je da je predsjednik RS Milorad Dodik svojim posljednjim izjavama "pokazao da je najveća prijetnja miru u regionu", prenosi B92.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Dodik opet priča o granicama, podjelama, srpskim nacionalnim interesima kao da nas je ta politika malo koštala u prošlosti, pa je potrebna repriza pakla", navodi se u saopćenju.

LDP ocjenjuje da se svaka kampanja koja se vodi na nacionalističkoj osnovi i svaki mandat koji se tako dobije "na kraju završi sukobima" i da je regionu potreban mir, a ne političari "koji svoje preživljanje na sadašnjim pozicijama vezuju za propale ideje srpskog ekstremnog nacionalizma".

LDP podseća da je Narodna skupština Republike Srpske odbacila Izveštaj o stradanju Bošnjaka u Srebrenici i navodi da se Dodik "proglasio zaštitnikom svih Srba u regionu" i da promoviše ponovno oživljavanje ideje o "'Velikoj Srbiji', sa namjerom, kako sam kaže, da se u isto vreijme rješavaju problem Kosova, status Republike Srpske, kao i život Srba u zemljama u kojima funkcionišu kao nacionalne manjine".

"Umjesto ideja o zaštiti srpskih nacionalnih interesa u regionu otvaranjem novih konflikata, potrebno je boriti se da svi građani srpske nacionalnosti imaju tretman i uslove kako je i predviđeno zakonima država u kojima žive i da svoja prava ostvaruju u skladu sa sopstvenim interesima", kazao je LDP.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: