|

Lavrovov dodatni "mig" Republici Srpskoj: Cijenimo politiku vojne neutralnosti

Lavrovov dodatni "mig" Republici Srpskoj: Cijenimo politiku vojne neutralnosti
78
A
A. D.
13.9.2019. u 11:43
73
komentara
78

dijeljenja
Lavrovov dodatni "mig" Republici Srpskoj: Cijenimo politiku vojne neutralnosti Foto: EPA-EFE
Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov poručio je da Moskva cijeni politiku vojne neutralnosti Beograda, ukazujući da pojedine balkanske zemlje protiv volje većine svojih građana padaju pod uticaj NATO-a, što, kaže, nije slučaj i sa Srbijom.
Lavrov je u intervjuu za list "Trud" posebno pozdravio suverenu i odgovornu liniju Srbije prema održavanju vojne neutralnosti.

"Što se tiče pokušaja integracije svih balkanskih država u NATO, negativan stav Moskve prema tim destruktivnim naporima je poznat i zato pozdravljamo suverenu liniju Srbije prema održavanju vojne neutralnosti. Nažalost, nema puno njenih susjeda koji su u stanju da se odupru spoljnom pritisku i protiv volje većine građana prilaze Sjevernoatlantskom savezu", ukazao je Lavrov, prenosi Srna.

On je naglasio da Beograd ostaje vodeći partner Rusije na Balkanu, mada je, istovremeno, Moskva otvorena za postepeni razvoj odnosa sa svim drugim balkanskim zemljama, prenose beogradski mediji.

Time je Lavrov dao dodatni "mig" RS-u, budući da je u NSRS-u donesena odluka o vojnoj neutralnosti tog entiteta, iako ta odluka nema nikakvu težinu na međunarodnom planu.

Ipak, ta odluka dala je dodatni vjetar u leđa zvaničnicima RS-a u nastavku protivljenja NATO integracijama.
Prijavi grešku


Komentari (73)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...