BiH
1.1k

Lavica Piolina proslavila prvi rođendan u Pionirskoj dolini

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Mala lavica Piolina proslavila je danas prvi rođendan.

U utorak, 22. septembra sa početkom u 13 sati Antena Sarajevo, Pionirska dolina i kompanija Podravka upriličili su rođendansku proslavu za najmlađu članicu lavlje porodice. Ljubimica Pionirske doline je je dobila i svoje prve rođendanske poklone.

Zabavi su prisustvovala i djeca iz vrtića Iskrica JU Djeca Sarajeva, uz budno oko ponosnih roditelja, lava Rilyja i lavice Sarajčice, brojne predstavnike medija i posjetioce Pionirske doline koji su sa razigranom Piolinom obilježilli njeno prvo slavlje.

Tokom prethodnih 15 dana slušatelji Antene Sarajevo imali su priliku biti kreativni i čestitati rođendan maloj Piolini pozivom na besplatni info telefon Antene Sarajevo. Iz mnoštva veselih poruka, redakcija je izabrala simpatičnu rođendansku čestitku slušateljke Irme Hastor. Medvjedić Lino je Irmu obradovao poklon korpom, uz vrijednu nagradu Pionirske doline - godišnju ulaznicu za dobitnicu.

Direktor Pionirske doline Esad Tajić izjavio je: "Veliko mi je zadovoljstvo kada imamo priliku ugostiti mlađu populaciju. Bez njih Piolinin rođendan ne bi bio ovako veseo. Trudili smo se da u Pionirsku dolinu dovedemo lavove u paru i dobijemo prinovu kako bi naši najmlađi mogli pratiti odrastanje ove male životinjske porodice".

Podsjećamo da su lav Rily i lavica Sarajčica dobili mladunče u septembru 2014. godine. Antena Sarajevo je uz pomoć slušatelja realizirala akciju "Kako ti je ime Lave", a mala lavica je 12. novembra 2014. godine svečano dobila i svoje ime – Piolina, zahvaljujući pobjedničkom prijedlogu slušatelja Edina Bešlića.

Antena Sarajevo je sa ponosom kumovala prvim životnim koracima male lavice Pioline, a i dalje će pratiti i ohrabrivati priče koje Sarajevo čine sretnijim mjestom za život, saopćili su.