{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lajčak pozdravlja usvajanje ključnih zakona u Vijeću ministara BiH

F
14.2.2008. u 18:25
0
0
Lajčak pozdravlja usvajanje ključnih zakona u Vijeću ministara BiH
0
Lajčak pozdravlja usvajanje ključnih zakona u Vijeću ministara BiH
Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak pozdravlja današnje usvajanje nekoliko ključnih zakona u Vijeću ministara BiH.
O nacrtu zakona o Direkciji za koordinaciju policijskih tijela i agencija BiH i nacrtu Zakona o neovisnim i nadzornim tijelima policijske strukture BiH sada će raspravljati Parlament BiH. Usvajanje ovih zakona u Vijeću ministara BiH drži Bosnu i Hercegovinu na pravom kursu u pogledu obećanja datih EU i komesaru za proširenje Ollie Rehnu u decembru prošle godine.

«Pojedini ministri su glasali protiv ovih prijedloga - to je njihovo pravo», izjavio je Lajčak. «Ali važno je da BiH ispuni svoje obaveze u pogledu reformi koje su potrebne za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju», rekao je Lajčak.

«Nadam se da se u Parlamentu može iznaći rješenje za postizanje sporazuma» dodao visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU.

Vijeće ministara BiH danas je također usvojilo Nacrt zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima, što predstavaja još jedan ključni zahtjev EU, te Nacrt sporazuma o prenosu vlasništva nad pokretnom vojnom imovinom, što predstavlja ključni korak za provedbu reforme odbrane u skladu sa zahtjevima NATO-a i za rješavanje pitanja viška naoružanja i municije, saopćeno je iz OHR-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: