{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lajčak: Nisam rekao Tihiću da je za vehabijsku Bosnu, to nije rječnik koji koristim

F
FENA
24.3.2008. u 14:10
0
0
Lajčak: Nisam rekao Tihiću da je za vehabijsku Bosnu, to nije rječnik koji koristim
0
Lajčak: Nisam rekao Tihiću da je za vehabijsku Bosnu, to nije rječnik koji koristim
Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU za BiH Miroslav Lajčak odbacuje svaku tvrdnju da je u prošli četvrtak lideru SDA Sulejmanu Tihiću kazao da je on, Tihić, za vehabijsku Bosnu.
"Naravno da to nisam rekao. Mislim da me dovoljno znate da to nije rječnik koji koristim", izjavio je Lajčak danas novinarima u Sarajevu, prisustvujući uskrsnom prijemu u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Naglasio je kako, prvo, on nikoga ne ucjenjuje, te da je više puta dosad rekao kako poštuje stav SDA, "iako nije srećan zbog njega i smatra da je štetan".

"Ovo je nisko i podlo. Razočaran sam. Na puno toga sam navikao, ali ovo je nizak udarac", dodao je.

Komentirajući nedavni razgovor s Tihićem o stavu SDA u Zajedničkoj parlamentarnoj komisiji za odbranu i sigurnost kada je "navodno rekao da je Tihić za vehabijsku Bosnu", Lajčak je izjavio danas kako smatra "da predsjednik SDA želi skrenuti pažnju s uloge koju igra u tom procesu".

"Glasale su tri stranke protiv. Dvije su stranke opozicije, čiji je logičan interes da vlada propadne i da nema uspjeha, ali čudno je da ste u vladi, da držite ministarska mjesta, da ste u rukovodstvu parlamenta, a aktivnim, konkretnim koracima se borite protiv te vlade. A da niko ne bi postavio pitanje da li je SDA u vladi ili opoziciji, izmislili su napad na visokog predstavnika", Lajčakov je stav.

Visoki predstavnik i specijalni predstavnik za BiH smatra da, kada bi on bio glavni problem evropskog puta BiH, onda bi se taj problem mogao lako riješiti.

"To ne doživljavam lično i neću da ulazim u neke lične obračune s političkim liderima. To samo pokazuje koliko je politička situacija ozbiljna i koliko su neki politički lideri neodgovorni, ali stvarno je nisko i podlo", ponovio je Lajčak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: