BiH
5

Lagumdžija: Treba utvrditi nekoliko "stvari" prije vanrednog kongresa SDP-a

FENA
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba (Foto: D. S./Klix.ba)
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba (Foto: D. S./Klix.ba)
Glavni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine zasjeda danas u Sarajevu, a delegati će razmatrati proceduru za održavanje trećeg vanrednog kongresa SDP-a zakazanog za 6. decembar. 2014.godine.

Kako je izjavio predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija, danas imaju nekoliko tema o kojima treba razgovarati prije Vanrednog kongresa SDP-a 6. decembra 2014. godine.

"Kadrovska komisija će danas ponuditi prijedloge kandidata za predsjednika SDP-a i kandidate za Glavni i Nadzorni odbor SDP-a. Kao jedna od tačaka dnevnog reda današnje sjednice je i izmjena Statuta koji će se direktno vezati za naredni redovni kongres stranke, čije je održavanje planirano za devet mjeseci, kada bi trebala biti promijenjena procedura izbora unutar partije", kazao je Lagumdžija.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Lagumdžija je ranije kazao da će kandidati koje utvrdi Glavni odbor za predsjednika imati obavezu da naprave svoj program djelovanja s prijedlozima za jačanje SDP-a.

"Kada je u pitanju ujedinjenje sa Unijom socijaldemokrata mi smo o tome razgovarali sa kolegama i prije izbora", kazao je kandidat za predsjednika SDP-a Nermin Nikšić.