{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lagumdžija: SDP je spreman na dogovor o formiranju VM

F
25.8.2011. u 15:23
0
15
Lagumdžija: SDP je spreman na dogovor o formiranju VM
0
Lagumdžija: SDP je spreman na dogovor o formiranju VM
Zlatko Lagumdžija (Foto: Fotoservis)
Socijaldemokratska partija BiH spremna je na dogovor o formiranju Vijeća ministra na osnovu četiri do pet kapitalinih političkih pitanja i zakona koji će značiti ubrzanje evropskog puta BiH, izjavio je danas u Sarajevu predsjednik ove stranke Zlatko Lagumdžija.
Lagumdžija koji je prisustvovao sastanku čelnika stranaka platforme u zgradi Federacije BiH kazao je da to Vijeće ministara treba odražavati snagu političkih partija. Pritom je naglasio da je SDP-e stranka koja je osvojila najveći broj glasova i jedina politička partija koja ima predstavnike iz reda sva tri konstitutivna naroda.

U takvoj situaciji, kazao je Lagumdžija SDP-e bi trebao da ima ključnu ulogu u Vijeću ministara što znači položaj ili predsjedavajućeg ili ministra vanjskih poslova.

Po njegovim riječima to bi značilo garanciju obećanih promjena. Međutim, ukoliko neko očekuje da SDP-e bude samo paravan ova stranka je spremna da bude opozicija, odnosno neće biti prepreka drugima da formiraju takvo Vijeće ministara", kazao je Lagumdžija.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: