{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lagumdžija: SDP je spreman na dogovor o formiranju VM

F
25.8.2011. u 15:23
0
15
Lagumdžija: SDP je spreman na dogovor o formiranju VM
0
Lagumdžija: SDP je spreman na dogovor o formiranju VM
Zlatko Lagumdžija (Foto: Fotoservis)
Socijaldemokratska partija BiH spremna je na dogovor o formiranju Vijeća ministra na osnovu četiri do pet kapitalinih političkih pitanja i zakona koji će značiti ubrzanje evropskog puta BiH, izjavio je danas u Sarajevu predsjednik ove stranke Zlatko Lagumdžija.
Lagumdžija koji je prisustvovao sastanku čelnika stranaka platforme u zgradi Federacije BiH kazao je da to Vijeće ministara treba odražavati snagu političkih partija. Pritom je naglasio da je SDP-e stranka koja je osvojila najveći broj glasova i jedina politička partija koja ima predstavnike iz reda sva tri konstitutivna naroda.

U takvoj situaciji, kazao je Lagumdžija SDP-e bi trebao da ima ključnu ulogu u Vijeću ministara što znači položaj ili predsjedavajućeg ili ministra vanjskih poslova.

Po njegovim riječima to bi značilo garanciju obećanih promjena. Međutim, ukoliko neko očekuje da SDP-e bude samo paravan ova stranka je spremna da bude opozicija, odnosno neće biti prepreka drugima da formiraju takvo Vijeće ministara", kazao je Lagumdžija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: