{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lagumdžija: SDA je u nedostojanstvenoj poziciji

S
9.7.2012. u 09:46
2
102
Lagumdžija: SDA je u nedostojanstvenoj poziciji
2
Lagumdžija: SDA je u nedostojanstvenoj poziciji
Zlatko Lagumdžija (Foto: Arhiv/AFP)
Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija rekao je da će lideri političkih stranaka na narednom sastanku u Banjoj Luci pokušati da naprave neku vrstu akcionog plana za Mapu puta kako bi do kraja novembra bilo urađeno sve što je potrebno da bi BiH dobila kredibilnu aplikaciju za kandidatski status za članstvo u EU.
"Bosić mi je rekao da je od predsjednika SDA Sulejmana Tihića dobio uvjeravanje da će doći ukoliko se ne glasa protiv njegovih ministara u parlamentu BiH. Pogledajte te jeftine trgovine dostojanstvom i demokratskom kulturo - 'Doći ću da učestvujem u dogovorima o evropskom putu, odluci 'Sejdić-Finci', doći ću da branim interese svoga naroda, ali ako me ostaviš na vlasti'", istakao je Lagumdžija.

Lider SDP-a BiH je uvjeren da će do okončanja procesa rekonstrukcije vlasti na nivou BiH doći u narednih dvadesetak dana.

"Mislim da je sada čak i gospodi iz SDA postalo jasno da im pješčani sat ističe. Meni je žao što je tako, što se SDA dovela u takvu jednu nedostojanstvenu poziciju. Ovakvo njihovo ponašanje nije dobro za zemlju", ocijenio je Lagumdžija.

On je naglasio da je SDA, svojim opstrukcijama i u grčevitoj borbi za ostanak na vlasti, potpuno razgolićena, jer se više ne može kriti iza nacionalnih interesa.

Uporište ovoj svojoj tezi predsjednik SDP-a nalazi u činjenici da su za budžet BiH glasali i Srbi i Bošnjaci i Hrvati, te da se isto desilo i na Predstavničkom domu parlamenta BiH, gdje su smjenu SDA-ovih ministara i jednog zamjenika, također, izglasali poslanici iz sva tri konstitutivna naroda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: