{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lagumdžija prisustvuje konvenciji američkih demokrata

F
24.8.2008. u 18:10
0
12
Lagumdžija prisustvuje konvenciji američkih demokrata
0
Lagumdžija prisustvuje konvenciji američkih demokrata
Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Zlatko Lagumdžija od 24. do 28. augusta učestvuje u Nacionalnoj konvenciji Američkih demokrata u Denveru, koja će ozvaničiti kandidature Baraka Obame i Džo Bajdena za predsjednika i potpredsjednika SAD-a, saopćeno je iz centra za informiranje SDP-a BiH.
Danas se Lagumdžija sastao sa svojim domaćinima, Hauardom Dinom, predsjednikom Američkih demokrata i Medlin Olbrajt, predsjedavajućom Nacionalnog demokratskog Instituta.

Lagumdžija, kao gost konvencije i član Madridskog kluba, pozvan je da bude jedan od uvodničara na tri skupa tokom Konvencije Američkih demokrata.

Prvi dan konvencije učestvovat će na panel debati Madridskog kluba i fondacije Ujedinjenih nacija, posvećenoj globalom liderstvu u energetskim i klimatskim promjenama.

U naredna tri dana Lagumdžija će prisustvovati nekolicini debata i foruma, a bit će jedan od šest uvodničara u debati „Kako ponovo uspostaviti povjerenje u Američko liderstvo u svijetu".

Forum na kojem će o stanju u BiH i regionu govoriti Lagumdžija organiziran je za međunarodne goste iz 140 zemalja koji su pozvani na Konvenciju.

Predsjednik SDP-a BiH okončat će posjetu učešćem na skupu u četvrtak kada Barak Obama treba da službeno bude proglašen predsjedničkim kandidatom Američkih demokrata, kaže se u saopćenju Centra za informiranje SDP-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: