|

Lagumdžija: Otvoreni smo i za indirektan izbor, ali na području cijele BiH

Lagumdžija: Otvoreni smo i za indirektan izbor, ali na području cijele BiH
7
F
FENA
11.12.2013. u 15:42
40
komentara
7

dijeljenja
Lagumdžija: Otvoreni smo i za indirektan izbor, ali na području cijele BiH Zlatko Lagumdžija (Foto: Klix.ba)
Današnji sastanak je iniciran u dobroj namjeri da se pokušaju sumirati stavovi stranaka nakon svih prethodnih sastanaka koje smo imali. Nije nam ni prvi ni zadnji put da se uvjerimo u činjenicu da svi učesnici ne vide stvari na isti način - opisao je današnji sastanak lidera iz FBiH predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija.
Dodao je da je "na stolu" bilo nekoliko varijanti onoga što je potpisano u Pragu.

"Priznajem da je sastanak završen i prije nego što sam došao do riječi, odnosno, imao sam samo refleksije na ponuđene prijedloge, ali nisam bio u prilici da iznesem ono što vidim kao zajednički imenitelj svih dosadašnjih prijedloga. Evidentno je da prostora ima, u mjeri koliko ima i dobre volje", kazao je.

SDP je i dalje na, pojasnio je, "crvenoj liniji" ispod koje neće i ne može ići, a prije svega se ovo odnosi na rješenja u vidu crtanja karata FBiH (dijeljenja na dva dijela) ili etničke identifikacije bilo kojeg dijela teritorije BiH.

"S druge strane, spremni smo razgovarati o rješenjima koja počivaju na principima implementacije presude "Sejdić-Finci" i otvoreni smo i na indirektan izbor, ali na teritoriji cijele BiH", obrazložio je Lagumdžija.
Prijavi grešku


Komentari (40)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...