{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lagumdžija: Otvoreni smo i za indirektan izbor, ali na području cijele BiH

F
11.12.2013. u 15:42
7
40
Lagumdžija: Otvoreni smo i za indirektan izbor, ali na području cijele BiH
7
Lagumdžija: Otvoreni smo i za indirektan izbor, ali na području cijele BiH
Zlatko Lagumdžija (Foto: Klix.ba)
Današnji sastanak je iniciran u dobroj namjeri da se pokušaju sumirati stavovi stranaka nakon svih prethodnih sastanaka koje smo imali. Nije nam ni prvi ni zadnji put da se uvjerimo u činjenicu da svi učesnici ne vide stvari na isti način - opisao je današnji sastanak lidera iz FBiH predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija.
Dodao je da je "na stolu" bilo nekoliko varijanti onoga što je potpisano u Pragu.

"Priznajem da je sastanak završen i prije nego što sam došao do riječi, odnosno, imao sam samo refleksije na ponuđene prijedloge, ali nisam bio u prilici da iznesem ono što vidim kao zajednički imenitelj svih dosadašnjih prijedloga. Evidentno je da prostora ima, u mjeri koliko ima i dobre volje", kazao je.

SDP je i dalje na, pojasnio je, "crvenoj liniji" ispod koje neće i ne može ići, a prije svega se ovo odnosi na rješenja u vidu crtanja karata FBiH (dijeljenja na dva dijela) ili etničke identifikacije bilo kojeg dijela teritorije BiH.

"S druge strane, spremni smo razgovarati o rješenjima koja počivaju na principima implementacije presude "Sejdić-Finci" i otvoreni smo i na indirektan izbor, ali na teritoriji cijele BiH", obrazložio je Lagumdžija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: