Podnesena inicijativa
163

Lagumdžija o mogućem isključenju iz SDP-a: Prezirem hrabre ljude koji rade iza leđa

D. Be.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Članovi Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) BiH na jučerašnjoj sjednici su se, između ostalog, dotakli i teme mogućeg isključivanja Damira Nikšića, Ive Komšića i bivšeg predsjednika Zlatka Lagumdžije iz partije.

Naime, kako saznaje Klix.ba, na sjednici je pokrenuta tema o kojoj bi se trebalo raspravljati na prvoj narednoj sjednici Glavnog odbora SDP-a koja je zakazana za sedam dana, a riječ je o inicijativi za smjenu trojice nabrojanih članova SDP-a.

Povodom te informacije pitali smo bivšeg lidera SDP-a Zlatka Lagumdžiju, koji je član Glavnog odbora, za komentar o navedenoj inicijativi.

"Trenutno sam u New Yorku i nemam pojma o čemu se tačno radi. Hrabre ljude koji rade iza leđa svakako prezirem", kratko je kazao Lagumdžija za Klix.ba.

Sasvim je izvjesno da će se o inicijativi za isključenje iz stranke Damira Nikšića, koji je brutalno vrijeđao partijske kolege nakon posljednje sjednice Glavnog odbora, raspravljati 13. marta.

Da li će isključenje Lagumdžije, koji je javno iznio mišljenje o spornoj sjednici GO SDP-a, i Komšića također biti na repertoaru članova GO ostaje da se vidi.