Apsolutno neprimjereno
968

Damir Nikšić pozivao na nasilje, psovao partijske kolege i vrijeđao novinare

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Skupštini KS Damir Nikšić u subotu navečer je bio glavni akter incidenta na sjednici partijskog Glavnog odbora. On je nakon incidenta ispričao šta se događalo uz mnoštvo psovki, vrijeđanja, te pozivanja na nasilje koje nikako ne priliči osobi koja predstavlja stanovnike Kantona Sarajevo.

Zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Nikšić u subotu navečer je došao na sjednicu partijskog Glavnog odbora. Ubrzo je došlo do incidenta koji je bio na granici fizičkog sukoba.

On je nezadovoljan najavom tuzlanskog ogranka SDP-a da žele biti u vlasti dobacivao na sjednici Glavnog odbora, neke nazivao agentima SDA, a onda je rezultiralo obračunom.

"Dreknem, treba istjerati agente SDA odavde, misleći na Lagumdžiju. Šutim ja i kažem p**** vam materina, p**** vam materina. Kad meni za 10 minuta prilazi neki špico iz Tuzle s leđa i unese mi se u lice i kaže mi 'ako ti nama j**** mater, onda ćemo i mi tebi j**** mater", prepričao je Nikšić početak incidenta.

Zastupnik u Skupštini KS je na neprimjeren način osobi koja obnaša odgovornu funkciju i prima platu iz budžeta kojeg pune stanovnici Kantona Sarajevo nastavio s psovkama, ali i retrospektivom događaja u kojima je članove SDP-a želio, kako je kazao, linčovati.

"J*** li vam Mustafa Busuladžić majku, kvislinzi, sram vas bilo", citirao se Nikšić dok su ga izbacivali iz sale.

A onda je nastavio prepričavati šta je razmišljao uraditi nakon što se našao napolju.

"Kontam da pozovem raju, da dođemo ispred centrale, da ih oderemo. Da ne izađu iz Sarajeva, da se ne vrate... Da se vrate u ruralnu Tuzlu u hitnoj pomoći. Došao si tu silu prosipati meni, meni se u facu unositi, šaka seljačkog jada. Ma neće izaći iz Sarajeva, huja me uhvatila, šečeraš sam ja, nisam normalan", opisao je svoje mišljenje o partijskim kolegama, ali i lično ponašanje konceptualni umjetnik.

Nikšić je zatim kazao da su ga izgurali iz sale i da je spriječen veći sukob zahvaljujući prisutnima koji su smirili situaciju među kojima je bio i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

On nije propustio priliku u izljevu bijesa da izvrijeđa i novinare na zadatku koji su pratili sjednicu GO SDP-a nazvavši ih lešinarima koji su fotografisali incident.

Nikšić je nedugo zatim snimak izbrisao sa svog Facebook profila.

Uoči odlaska na sjednicu u obraćanju korisnicima na Facebooku je nagovijestio da će na sjednici Glavnog odbora nešto napraviti, a zbog činjenice da je, kako je rekao, Zlatko Lagumdžija pokušao napraviti prevrat i izbaciti "mladu raju, Sašu Magazinovića, Irfana Čengića i druge". Oni, kaže, nisu za koaliciju sa SDA, za razliku od njega.