{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lagumdžija: Nisu važne Nikolićeve misli već djela

22.5.2012. u 14:13
8
45
Lagumdžija: Nisu važne Nikolićeve misli već djela
8
Lagumdžija: Nisu važne Nikolićeve misli već djela
Zlatko Lagumdžija
Ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija, po povratku u Sarajevo iz Chicaga sa samita NATO-a, izjavio je za agenciju Anadolija da ne očekuje dramatične promjene u odnosu Srbije prema BiH, nakon izbora Tomislava Nikolića za predsjednika Srbije.
"Suvereno pravo građana svake zemlje je da izaberu svog predsjednika i svoj parlament. Građani Srbije su se izjasnili i izabrali su predsjednika. Predsjednik Nikolić je čovjek kojeg moramo uvažavati, prije svega kao predsjednika Republike Srbije. Prve poruke koje Nikolić odašilja na određeni način govore u prilog tome da ne trebamo očekivati neke dramatične promjene, naročito ne dramatične promjene u negativnom smislu", kazao je Lagumdžija.

Šef bosanskohercegovačke diplomatije poručio je kako Nikoliću treba "dati šansu da pokaže šta mu je stvarna politika".

"Nije više važno šta su njegove misli i riječi, već kakva su njegova djela. Mislim da je sada Srbiji posebno važno da što prije dobije vladu. Da to bude, i u interesu BiH, jedna stabilna Srbija kao što vjerujem da je stabilna BiH interes Srbije. Na kraju krajeva, u ovakvoj ekonomskoj i socijalnoj situaciji, nikome ni u BiH ni u Srbiji ne odgovara bilo kakvo zaoštravanje odnosa. Pretpostavljam da je i narodu više muka od vraćanja na pojedine teme i debate koje nas vode u prošlost", kazao je Lagumdžija.

Ministar vanjskih poslova BiH zaključio je kako "nikome nije uspjelo prepravljati prošlost" i kako bi bilo dobro da se Bosna i Hercegovina i Srbija pokušaju takmičiti sa Hrvatskom u ispunjavanju uvjeta za euroatlantske integracije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: