Trilateralni sastanak u Briselu
0
Lagumdžija: Nećemo dozvoliti blokadu BiH na moru
Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tako to radi pravi ministar, ne dozvoljava udar na drzavu...
U ime oca i sina i svetog duha. Ja, ban bosanski Kulin, obećavam Tebi kneže Krvašu i svim građanima Dubrovčanima pravim Vam prijateljem biti od sada i dovijeka. I pravicu držati sa Vama i pravo povjerenje, dokle budem živ. Svi Dubrovčani koji hode kuda ja vladam, trgujući, gdje god se žele kretati, gdje god koji hoće, s pravim povjerenjem i pravim srcem, bez ikakve zlobe, a šta mi ko da svojom voljom kao poklon. Neće im biti od mojih časnika sile, i dokle u mene budu, davat ću im pomoć kao i sebi, koliko se može, bez ikakve zle primisli. Neka mi Bog pomogne i svo Sveto Evanđelje. Ja Radoje banov pisar pisah ovu knjigu banove povelje od rođenja Kristova tisuću i sto i osamdeset i devet ljeta, mjeseca augusta i dvadeset i deveti dan, (na dan) odrubljenja glave Ivana Krstitelja.
@ Srbin BiH Ni DAYTONSKI SPORAZUM JOS NIJE RATIFIKOVAN U BOSANSKOM PARLAMENTU Re-publike Bosne i Hercegovine sto ZNACI DA JE NEVAZECI ! :-)))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))))))))))
@ Srbin BiH NE DAYTONSKI SPORAZUM JOS NIJE RATIFIKOVAN U BOSANSKOM PARLAMENTu sto ZNACI DA JE NEVAZECI ! :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
http://www.jutarnji.hr/dodik-protiv-ratifikacije-sporazuma-tudman-izetbegovic-zbog-razgranicenja-na-rijeci-uni/1054937/ Sporazum nikad nije ratifikovan. bla bla
Sporazum jos nije ratifikovan u Parlamentu BiH, i kao takav ni nece biti. Ne mozete davati dio Kostajnice (oni koji smatraju da je Bosanska neka pogledaju zakon o lokalnoj samoupravi i odluke suda), u kojjoj zive Srbi, da bi ste dobili dva krs otoka na kojima ne zivi niko. Naravno da je entitetski veto za to spreman. Boli nas uvo, i za Hrvatskim spajanjem i za vasim izlazom na more. Mi cemo svejedno ponovo dobiti izlaz na more, kada se ponovo promjene geopoliticke prilike u svijetu.
ce kad tad morati vratiti dio jadranske obale i otoka koje je oslobodila jugoslovenska vojska
budala mogla je ici na rusenje jugoslavije bez prethodne sukcesije jadranske obale sevale kovacevicu zasto cutis o tome
obala odsutorine do neuma treba pripasti bih
Pa GDJE su EKOLOSKI STRUCNJACI - EKSPERTI i POLITICKE PARTIJE KOJIMA JE BAZA BRANITI EKOLOSKI SISTEM da se i ONI CUJU i DAJU MISLJENJE O OVOM PROJEKTU KONSTRUKCIJE PELJESKOG MOSTA ?! Ovo JE CISTA KATASTROFA ZA RBIH-u u SVAKOM SMISLU RIJEC i ! Ima li u nasoj domovini ekoloskih strucnjaka, ogranizacija i pametnih umova , NE CUJU SE ?!!! Ko da ih NEMA !
Patriot Bosanci NI PO KOJU CIJENU PRISTATI NA KONSTRUKCIJU PELJESKOG MOSTA KOJI JE CISTA KRADJA BOSANSKE TERITORIJE I MORA ! A sto treba NAGLASITI TAKODJE A TO JE da bi konstrukcija TOG PELJESKOG MOSTA TOTALNO UNISTILA EKOLOSKI SISTEM I I NARAVNO ESTETIKU I HORIZONT MORA ! Ako EU-a SA HRVATSKOM HOCE PRAVITI MOSTOVE NEK IH PRAVE U SVOJIM MORSKIM VODAMA i TERITORIJAMA A NE BOSANSKIM I TACKA ! Hrvatska je POKRALA CIJELU TERITORIJU JADRANSKE OBALE I OSTRVA RBIH- i Ustaj Bosno i NE DAJ SVOJE ! Ovom krostukcijom mosta EU-a SA Hrvatskom PLANIRA JEDNOSTAVNO PLJACKU I UZURPACIJU Bosanke TERITORIJE I MORA !
Patriot Bosanci NI PO KOJU CIJENU PRISTATI NA KONSTRUKCIJU PELJESKOG MOSTA KOJI JE CISTA KRADJA BOSANSKE TERITORIJE I MORA ! A sto treba NAGLASITI TAKODJE A TO JE da bi konstrukcija TOG PELJESKOG MOSTA TOTALNO UNISTILA EKOLOSKI SISTEM I I NARAVNO ESTETIKU I HORIZONT MORA ! Ako EU-a SA HRVATSKOM HOCE PRAVITI MOSTOVE NEK IH PRAVE U SVOJIM MORSKIM VODAMA i TERITORIJAMA A NE BOSANSKIM I TACKA ! Hrvatska je POKRALA CIJELU TERITORIJU JADRANSKE OBALE I OSTRVA RBIH- i Ustaj Bosno i NE DAJ SVOJE ! Ovom krostukcijom mosta EU-a SA Hrvatskom PLANIRA JEDNOSTAVNO PLJACKU I UZURPACIJU Bosanke TERITORIJE I MORA !
Da li nama isto treba racQ bi od komsija pardon susjeda dobili
@ axele Smiri strasti..Od mosa nema nista !!Hrvatska ce se uz nase odobravanje provlaciti jednim koridorom koji ce se izgraditi u zaledjini Neuma..Gradjnani neuma ce u svakom slucaju bito odsjeceni od te prometnice tako da ce senjihova ekonomska perspektiva svesti na nultu tacku...Znaci u neum niko nece svratit niti da se ispisa...Neumljani ostaje rvam da curite pored one betonske tornjine koju ste sagradili a vjerujte mi s njega vam nece pasti kuna ni marka.... ps Dakle EU je donjela konacnu odluku koja je racionalna i ekonomski isplativa..Hrvatska grca u dugovima a EU nema namjeru investirati u HDZ-ovsku predizbornu kampanju..
BIH nije pomorska zemlja (iako ima obalu) i po medjunarodnom pravu nema izlaz na otvoreno more. Cesto se spominje to \"pravo\" ali to je zabluda. Naime u Jadranu nema medjunarodnih voda posto je Hrvatska proglasila ekonomsku zonu ZERP koji se odnosi na sve zemlje osim EU clanice. ovaj sukob je koristan dnevnoj politici i BIH politicarima isto kao sto je bio iscenirani sukob na relaciji HR-SLO vezano za Piranski zaljev. Ljudi su osjetljivi na \"teritorijalna\" pitanja i raja se lako zapali. Hrvatska gradi most prije svega na svom terenu i ako po medjunarodnom pravu mora ne ugrozava BIH za gradnju nema problema. Uostalom gradit ce ga ionako EU.
Na trilateralnom sastanku EU-BiH-Hrvatska u Briselu postignuti su dogovori o režimu prelaska granice između dvije zemlje nakon prijema Hrvatske u EU u julu 2013. godine. Ministri vanjskih poslova Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Vesna Pusić i Zlatko Lagumdžija potvrdili su nakon sastanka u Briselu da su dva bitna pitanja između dvije zemlje sada praktično riješena. Jedno od njih je da se obezbijedi povezanost teritorije Hrvatske kroz poseban režim prolaska kroz Neum. Rješenje podrazumijeva postavljanje posebnog koridora u Neumu, potvrdio je ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija.
Parlament BiH je ratificirao sporazum prije 10 godina,ostaje samo još da to učini Hrvatska, BiH ima svoj suverinitet,dragi Neumljani i ostali sa juga,potpuno zaboravite luku u Neumu,eto neće je biti,do ko zna kada ali BiH MORA imati ratificiran slobodan pristup međunarodnim vodama,jel i to ne paše ?? hahahha