Lagumdžija na Konvenciji PES-a govorio o ravnopravnosti ljudi

S
SRNA
26.11.2011. u 14:15
0
17
Lagumdžija na Konvenciji PES-a govorio o ravnopravnosti ljudi
0
Lagumdžija na Konvenciji PES-a govorio o ravnopravnosti ljudi Zlatko Lagumdžija
Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija u obraćanju delegatima Konvencije Partije evropskih socijalista (PES) u Briselu istakao je da ravnopravnost svih ljudi, bez diskriminacije po bilo kom osnovu, predstavlja vrhunsku vrijednost za koju treba da se bore svi koji žele dobro građanima koje predstavljaju i zemlji u kojoj žive.
Kao jedan od uvodničara u panel diskusiji "Proširenje EU - politički proces", Lagumdžija je iznio stav da je "zasićenje od proširenja" obično opravdanje lidera desnice kako bi onemogućili jednako kvalitetan život svim građanima Evrope i zahvalio se socijaldemokratima Evrope za sve što su učinili i što čine kako bi BiH pomogli na ubrzanju evropskog puta i konačnom pristupanju EU.

Lagumdžija, koji je i član Predsjedništva PES-a, izrazio je uvjerenje da je moguće da 2014. godine u Sarajevu, na 100. godišnjicu početka Prvog svjetskog rata, bude održan samit NATO-a na kojem bi BiH bila primljena u ovaj savez, čime bi "simbolično bila poslata poruka da je vrijeme ratova i nestabilnosti u BiH i regionu Balkana stvar prošlosti", saopšteno je iz SDP-a.

Lider ove stranke u Briselu se susreo i sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem i predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, koje je informisao o političkim dešavanjima u BiH, a razgovarali su i o "konkretnim načinima unapređenja ekonomske saradnje zemalja regiona te zajedničkim aktivnostima koje bi regionu dale novu snagu za ekonomski i politički iskorak".


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: