{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lagumdžija: Kukić je nestranačko rješenje

F
14.6.2011. u 20:01
0
21
Lagumdžija: Kukić je nestranačko rješenje
0
Lagumdžija: Kukić je nestranačko rješenje
Zlatko Lagumdžija
Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Zlatko Lagumdžija je nakon sastanka s pomoćnikom državne tajnice SAD-a za evropska i evroazijska pitanja Philipom Gordonom kazao novinarima da je jako važno da je američka administracija nastavila vrlo jasnim porukama da daje svoju posvećenost ubrzavanju BiH i čitavog regiona ka EU i NATO-u.
Po njegovim riječima, Amerikanci će ovdje biti dio rješenja u mjeri u kojoj mogu, „oni nikada nisu ovdje bili dio problema i to sam i danas vidio“.

"Iznio sam mu poziciju SDP-a, sumirao rezultate dosadašnje rada, prije svega federalne Vlade“, kazao je Lagumdžija, dodajući da "imamo sada federalnu Vladu koja pokazuje da ustvari Federacija nije rak rana ove zemlje, da stvari idu u pozitivnom smjeru."

Mi smo, dodao je, iskazali svoju spremnost da učestvujemo u konstituiranju svakog Vijeća ministara koje će biti uspješno, funkcionalno i praktično.

"Naše pozicije su jasne, spremni smo da napravimo Vijeće ministara od dvije entitetske većine. Spremni smo da idemo na širu koaliciju. Ukoliko postoji mogućnost da jedna entitetska većina sa drugom entitetskom opozicijom napravi Vijeće ministara i to je bolje od statusa quo-a u kojem se sada nalazimo. Najgore rješenje je status quo, ali status quo nije izbor SDP-a, dakle mi ćemo podržati svako od ovih rješenja“, kazao je Lagumdžija.

Komentirajući najave stranaka iz RS-a - SNSD-a i SDS-a, te dva HDZ-a da neće podržati Slavu Kukića za predsjedavajućeg Vijeća ministara, Lagumdžija je kazao da se ne radi o tome hoće li oni podržati Kukića, „radi se o tome da onaj ko ne podrži Kukića, a predstavlja realnu snagu u ovoj zemlji, postavlja se pitanje šta hoće, imaju li oni alternativu“.

"Mi smo podržali Kukića, prije svega, kao jedno nestranačko rješenje, kao pokušaj pružanja ruke drugima, a ti drugi trebaju izaći s nekim prijedlogom šta da rade ukoliko ne žele da njega podrže“, kazao je Lagumdžija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: