"Slučajni prolaznici" u Parizu
0

FOTO / Lagumdžija i Nikšić na treningu reprezentacije

Piše: A. Panjeta
Državna vlast u BiH nije formirana već više od godinu dana, gradnja auto-puteva stoji, nezaposlenost raste, Evropa nam nikada dalje, predsjednik SDP BiH Zlatko Lagumdžija i njegov stranački kolega i premijer FBiH Nermin Nikšić toliko su zbog svega zabrinuti da su otišli na trening reprezentacije BiH u Parizu!
Nikšić i Lagumdžija pažljivo prate trening (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Nikšić i Lagumdžija pažljivo prate trening (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Objektiv našeg fotoreportera Feđe Krvavca, koji u Parizu prati svaki korak naše reprezentacije, uhvatio je tako među nekolicinom "kibicera" na Stade Olympique Yves-du-Manoir pored nogometne legende i predsjednika Komiteta za normalizaciju Ivice Osima, i dvojicu "slučajnih prolaznika" - Lagumdžiju i Nikšića.

Federalni premijer za ovu prigodu predstavio je i sportski stajling došavši u trenerci sa "pomiješanim crnim i zlatnim", dok je Lagumdžija u svom tipičnom casual stilu došao na trening reprezentacije. Nije poznato o čijem trošku je pomenuti dvojac otputovao na trening, ni da li to spada u državničke poslove zbog kojih federalni premijer može opravdati svoje odsustvo sa vruće premijerske fotelje.