{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lagumdžija i Musić vratili mandat Suljagiću

S
22.5.2011. u 13:00
0
142
Lagumdžija i Musić vratili mandat Suljagiću
0
Lagumdžija i Musić vratili mandat Suljagiću
Lider SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija i premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić vratili su u nedjelju ministru obrazovanja KS Emiru Suljagiću mandat koji je stavio na raspolaganje "kako bi od sutra nastavili rad na zajedničkom poslu", saopćeno je iz SDP-a.
Lagumdžija i Musić su razgovarali sa Suljagićem i tom prilikom je data puna podrška reformskim procesima u Kantonu Sarajevo, naročito u obrazovanju u cjelini.

"Posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da je Vlada Kantona Sarajevo demonstrirala svoje jedinstvo kroz jednoglasno usvajanje dopunjene instrukcije o ocjenjivanju učenika iz predmeta vjeronauka, na prijedlog Ministarstva obrazovanja i nauke i zadužila isto ministarstvo da je provede. Ovim je otvoren proces neophodnog uređivanja ove oblasti koja podrazumijeva punu zaštitu i brigu o vjerskim slobodama i jednakosti svih pred zakonom u skladu sa programskom platformom SDP-a i pet reformskih politika, među kojima obrazovna politika zauzima posebno mjesto", navedeno je u saopćenju.

Još jednom su, kako se dalje navodi, osuđeni besprizorni napadi na čelne ljude SDP-a, koji su proteklih dana dolazili iz različitih krugova.

"SDP se koristi ovom prilikom i da zahvali svima onima koji su uzeli učešće u širokoj javnoj debati i jasno iznijeli svoje stavove, namjere i ciljeve. SDP posebnu zahvalnost duguje svakom pojedincu, građaninu, kao i organizacijama civilnog društva koji su stali u odbranu naših ljudi kao i naših zajedničkih principa i vrijednosti", istaknuto je u saopćenju SDP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: