Komentari (84)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da hoće u Srbiji pronaći naftu...da im Amerika napokon donese demokratiju....al ono zauvijek
@domi pa ima Srbija jarane nafte(u vojvodini) al su dali braći Rusima na pravo da eksplatisu do 2021.(NiS) i trenutno od ukupnog prometa rafinerije u Pancevu 55 odsto je domaća nafta.do 2021 otprilike ostat će pustinja al su im zato darovali stare MiGove,al ljubav je to velika samo šteta pa jednosmjerna.
Al će ih zato čuvati od Amerikanaca heheh kao i prije što su
Kod nas će otkriti nepregledne zalihe nafte kad 99,9% vozila i letjelica na svijetu budu koristili elektro motore.
Nafta ce uvijek biti rentabilna. Drvo se i danas uzgaja i za gradju i za gorivo, iako postoje drugi materijali i za jedno i za drugo. Nafta ide u sve od plastike do djubriva. Fazon je samo sto je ova nafta koje IMA (nije dzaba Pozarnica) - nerentabilna. Kad je barel bio nedavno 200$ i tad je bila nerentabilna. I 70-ih kad je bila globalna energetska kriza. I u drugom svjetskom kad je Hitler ugalj destilirao u naftu. I kad su Austrougari radili prva istrazivanja.
Naftne zalihe postoje i neosporne su, problem je sto sve ispod povrsine zemlje pripada Bakiru i ostaloj politickoj seljackoj bagri koji ce biti jedini profiteri u slucaju exploatacije resursa....uvijek isti kraj, udri po fukari......
Ako i nadju naftu to ce da rasparcaju tajkuni a stoCi od naroda ostaje da glada za SD0 i SD0P0
e hajd bas da vidimo sta ce ispasti na kraju
ništa novo, za vrijeme Tite je uradjen cjeli elaborat o nafti na ovom području, i naši su taj elaborat prodali za siću strancima, u nadi da će ti isti doći i krenuti s eksploatacijom.... Uglavnom još jedan dokaz o pameti mozgova koji nas vode...tuga 😩
fadil da naplati akcize vlasnicima zemljista....
Ispituju uzorke iz brata Jale kada cete doci do Bube Corelija?
Samo da nam ne bace amidzu svih bombi😂
Nama ni nafta ne moze pomoci da se izvucemo iz ovih g#"!$a
ima nafte u ovom regionu, samo nije to toliko isplativo za eksploataciju. ako i neka strana kompanija dobije koncesiju za eksploataciju, najveci dobitak od toga moze biti sama dozvola koja u najboljoj varijanti moze donijeti oko 500 miliona eura, a sami izvori kada se u konacnici iscrpe ne vise 3-4 milijarde dolara sto bi ostalo kompaniji.
bio bilo zaćerivanje politici marginalizacije Tuzle da bi trebalo ući u udžbenike
Hocel sad Covic traziti da i Tuzla bude treci entitet? Pricaju ljudi da treci entitet zaokruzuje mjesta "bogata" naftom. Hoce Covic da bude Emir :)
Možda je neko mjenjo ulje u kamiona i prosuo pregorelo u Jalu?
Dobra voda lijeci sve
Sta je sa ovim klix-om. Svako malo se ponavlja.