{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kuzmanović: RS ne želi ništa više, ali ni manje nego što joj garantira Dayton

F
4.6.2008. u 20:19
0
0
Kuzmanović: RS ne želi ništa više, ali ni manje nego što joj garantira Dayton
0
Kuzmanović: RS ne želi ništa više, ali ni manje nego što joj garantira Dayton
Predsjednik RS-a Rajko Kuzmanović izjavio je večeras u Banjoj Luci da RS ne želi ništa više od onoga što joj je garantirano Daytonskim sporazumom, ali ni po koju cijenu ni ništa manje.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Nema te sile i moći koja će nas pokolebati da se odreknemo RS-a i njenog postojanja“, kazao je Kuzmanović nakon večerašnjeg uručenja visokih ruskih ordena zvaničnicima RS-a od strane Nacionalnog komiteta društvenih priznanja Ruske Federacije za izvanredan doprinos unapređenju rusko-srpske saradnje.

On je izrazio zahvalnost ruskom narodu i "bratskoj velikoj Rusiji zbog dodjeljenih odlikovanja, koja su ujedno i priznanja cjelokupnoj RS-u i njenim građanima".

Kuzmanović je još kazao da su "velika, hrabra, miroljubija i demokratska Rusija, njeni sinovi Putin, Medvedev, Lavrov i mnogi drugi sigurna garancija da će se očuvati mir u svijetu, ali i garanacija da će se očuvati Daytonski sporazum i RS“.

Visokim ruskim Ordenom Petra Velikog, prvog stepena sa lentom, odlikovani su: Rajko Kuzmanović, predsjednik RS-a; Igor Radojičić, predsjednik Skupštine RS-a; Milorad Dodik, predsjednik Vlade; Dragoljub Davidović, gradonačelnik Banje Luke; Dragan Čavić, bivši predsjednik RS-a ; Gordan Milinić, šef Predstavništva RS-a u Ruskoj Federaciji i posmrtno Milan Jelić, bivši predsjednik RS-a.

Visokim ruskim Ordenom Dimitrija Donskog kolektivno je odlikovana Boračka organizacija RS-a .

Ordene odlikovanima uručio je Igor Petrovič Novoselov, potpredsjednik Akademije za bezbjednost, odbranu i poredak Ruske Federacije, koju je ranije osnovao predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Predsjednik Skupštine RS-a Igor Radojičić izrazio je nadu da je i Skupština RS-a u protekle dvije godine doprinijela da odnosi RS-a i Rusije budu bolji i da će u narednom periodu oni još više napredovati.

Premijer RS-a Milorad Dodik istakanuo je da je ovo priznanje ne pojedinicima, već cijeloj RS-u.

"Neki će u ovome vidjeti nešto drugo, ali mene ovo priznanje raduje", rekao je Dodik novinarima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: