Kuglanje i druženje sa osobama sa intelektualnim teškoćama

Klix.ba
30.1.2013. u 10:35
1
0
Kuglanje i druženje sa osobama sa intelektualnim teškoćama
1
Kuglanje i druženje sa osobama sa intelektualnim teškoćama
Uposlenici kompanije Japan Tobacco International (JTI) BiH kuglali su sa osobama s intelektualnim teškoćama i korisnicima programa stanovanja uz podršku u lokalnoj zajednici koji implementira "Sumero" a u znak početka šestomjesečne potpore radu ove organizacije.
Naime, JTI je financijski podržao "Sumero" u projektu uključenja osobe sa intelektualnim teškoćama u društveni život poput odlaska u pozorište, kino, na koncert, izlaska na kafu I kolače ili na kuglanje kakvo je upriličeno u Zetri. Projekat će se paralelno odvijati u Sarajevu I Banjoj Luci.

"Društveni život nije privilegija, on treba biti dostupan svima zato smo s radošću podržali projekat koji osobe sa intelektualnim teškoćama uključuje u društvo. Uposlenici JTI-a su jedno poslijepodne proveli s ovim mladim ljudima, koji žele biti aktivni ćlanovi društva i istinski smo uživali u njihovom društvu te vjerujem da ćemo uskoro ponoviti jedno ovakvo druženje, možda to naredni put bude zajednički izlet ili kafa u gradu,“kazala je Sandra Kasalo-Fazlić, menadžer korporativnih poslova JTI u BiH.

Uključenje osoba sa poteškoćama u razvoju, dug je proces koji zahtijeva angažman cjelokupne društvene zajednice.

"Donacije poput ove od velikog su značaja u smislu direktne podrške samostalnom životu osoba sa intelektualnim teškoćama te je i projekat Socijalni klub pokrenut s ciljem poboljšanja položaja ove populacije u Bosni i Hercegovini. JTI se pridružio kompanijama koje već podržavaju naš rad, i mi se nadamo da će se društvo ovakvih, odgovornih, kompanija proširiti“, istakao je Haris Haverić, direktor saveza Sumero.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: