{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kuglanje i druženje sa osobama sa intelektualnim teškoćama

30.1.2013. u 10:35
1
0
Kuglanje i druženje sa osobama sa intelektualnim teškoćama
1
Kuglanje i druženje sa osobama sa intelektualnim teškoćama
Uposlenici kompanije Japan Tobacco International (JTI) BiH kuglali su sa osobama s intelektualnim teškoćama i korisnicima programa stanovanja uz podršku u lokalnoj zajednici koji implementira "Sumero" a u znak početka šestomjesečne potpore radu ove organizacije.
Naime, JTI je financijski podržao "Sumero" u projektu uključenja osobe sa intelektualnim teškoćama u društveni život poput odlaska u pozorište, kino, na koncert, izlaska na kafu I kolače ili na kuglanje kakvo je upriličeno u Zetri. Projekat će se paralelno odvijati u Sarajevu I Banjoj Luci.

"Društveni život nije privilegija, on treba biti dostupan svima zato smo s radošću podržali projekat koji osobe sa intelektualnim teškoćama uključuje u društvo. Uposlenici JTI-a su jedno poslijepodne proveli s ovim mladim ljudima, koji žele biti aktivni ćlanovi društva i istinski smo uživali u njihovom društvu te vjerujem da ćemo uskoro ponoviti jedno ovakvo druženje, možda to naredni put bude zajednički izlet ili kafa u gradu,“kazala je Sandra Kasalo-Fazlić, menadžer korporativnih poslova JTI u BiH.

Uključenje osoba sa poteškoćama u razvoju, dug je proces koji zahtijeva angažman cjelokupne društvene zajednice.

"Donacije poput ove od velikog su značaja u smislu direktne podrške samostalnom životu osoba sa intelektualnim teškoćama te je i projekat Socijalni klub pokrenut s ciljem poboljšanja položaja ove populacije u Bosni i Hercegovini. JTI se pridružio kompanijama koje već podržavaju naš rad, i mi se nadamo da će se društvo ovakvih, odgovornih, kompanija proširiti“, istakao je Haris Haverić, direktor saveza Sumero.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: