{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kudel: Računamo na studente u građenju mostova saradnje

S
28.1.2008. u 11:20
0
0
Kudel: Računamo na studente u građenju mostova saradnje
0
Kudel: Računamo na studente u građenju mostova saradnje
"Već treću godinu, zahvaljujući naporima Veleposlanstva Republike Češke u BiH i češkim sveučilištima, traje projekt stipendiranja naših studenata u ovoj zemlji, kazao je danas", tokom susreta s premijerom Federacije BiH Nedžadom Brankovićem ambasador Republike Češke Jirži Kudela.
Dosad je stipendiranjem obuhvaćeno više od 40 studenata iz BiH kojima su pruženi svi uvjeti za studij i boravak u Češkoj. No, kako oni nisu građani Europske unije, nemaju pravo na neke povlastice, kao što je zdravstvena zaštita za vrijeme studiranja.

Stoga je veleposlanik Kudela iznio, a premijer Branković pozdravio ideju po kojoj bi, za studente iz Federacje BiH na školovanju u Češkoj, Vlada Federacije BiH osigurala izvjesna sredstva. To bi predstavljalo ne samo konkretnu materijalnu pomoć, već i poruku našim studentima da se na njih ozbiljno računa u građenju mostova suradnje.

Danas je razgovarano i o ekonomskim odnosima Bosne i Hercegovine i Češke. S obje strane postoji velika zaintresiranost za jačanje gospodarskih veza,a jedan od bitnih preduvjeta za to je, ocijenili su sugovornici, uspostava redovite zračne veze Sarajeva i Praga. Stoga su premijer Branković i veleposlanik Kudela ukazali na potrebu intenziviranja kontakata nacionalnih zrakoplovnih kompanija i uspostave suradnje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: