BiH
29

Kuća dobrih tonova u Srebrenici uskoro još toplija i ugodnija

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U "Kući dobrih tonova" u Srebrenici počelo je instaliranje nove opreme za sistem centralnog grijanja, što će omogućiti kvalitetnije zagrijavanje sva tri sprata ovog objekta.

Radovi će biti završeni za nekoliko dana, čime će biti stvoreni dobri uslovi u cijelom objektu za održavanje nastave i vježbi za polaznike muzičke i plesne škole, kao i dječijeg hora "Superar".

Sredstva za nabavku novog kotla većeg kapaciteta i ostalog materijala, kao i za izvođenje radova, obezbijedili su humanitarna organizacija "Seljaci pomažu seljacima" iz Austrije i još neki donatori iz te zemlje koji žele da ostanu anonimni.

Ova austrijska organizacija finansira rad Muzičke škole "Superar" u Srebrenici već tri godine i, zahvaljujući njenoj pomoći, nabavljeni su instrumenti i oprema za rad ove škole.

Opština Srebrenica ustupila je prošle godine objekat u centru grada ovoj organizaciji za rad Muzičke škole.

Od tada je u okviru muzičke škole pokrenut rad hora i plesne sekcije, te kursevi stranih jezika.

U ovom objektu organizuje se nastava i vježbanje sviranja, pjevanja i plesa kao i probe i nastupi djece koja pohađaju neki od sadržaja u "Kući dobrih tonova". Više od 200 djece iz Skelana, Bratunca, Potočara i Srebrenice uključeno je u rad "Superara".

Sve troškove rada škole, obezbjeđivanja instrumnenata i druge opreme, plaćanje nastavnog kadra, prevoza učenika na nastavu, spremanja obroka za učenike, kao i putovanja na nastupe snosi organizacija "Seljaci pomažu seljacima" sa još nekoliko partnera iz Austrije.