{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


KS: Skupštinski zastupnici sutra o komunalnim taksama

F
22.4.2012. u 17:51
0
1
KS: Skupštinski zastupnici sutra o komunalnim taksama
0
KS: Skupštinski zastupnici sutra o komunalnim taksama
Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo trebali bi na sutrašnjoj sjednici po skraćenom postupku razmatrati prijedlog dopuna Zakona o dopunskim pravima boraca Bosne i Hercegovine.
Izmjene i dopune ovog zakona ranije su usvojene u Skupštini, ali Zakon je potrebno dopuniti zbog rješenja Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH upućenog Ministarstvu za boračka pitanja KS kojim se zabranjuje javna objava ličnih podataka pripadnika boračkih porodica. Kako se tim rješenjem onemogućava nesmetan rad Ministarstva za boračka pitanja i vođenje postupaka ostvarivanja prava u skladu sa Zakonom o dopunskim pravima boraca BiH, pristupilo se dopuni važećeg Zakona po hitnom postupku da bi se izbjegle štetne posljedice za pripadnike boračke populacije.

Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim taksama kojim je predloženo da se visina takse na firmu utvrđuje općinskim odlukama i to po zonama koje su također utvrđene općinskim odukama.

Predloženo je, obzirom da su komunalne takse prihod općine, da se prihod od njih uplaćuje na uplatni račun općine, a ne kako je to do sada bilo na račun Trezora KS.

Također, ovim izmjenama predviđeno je brisanje odredbe kojom je određeno da se taksa povećava za 20 posto u slučaju da obveznik nema sjedište na teritoriji Kantona Sarajevo, što je bilo i u suprotnosti sa Ustavom FBiH i načelom jednakosti.

Bit će razmatrano i nekoliko izvještaja o radu kantonalnih institucija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: