{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


KS: Na sezonskim javnim radovima bit će angažovano 450 nezaposlenih osoba, plaća 600 KM

27.7.2016. u 10:46
420
33
KS: Na sezonskim javnim radovima bit će angažovano 450 nezaposlenih osoba, plaća 600 KM
420
KS: Na sezonskim javnim radovima bit će angažovano 450 nezaposlenih osoba, plaća 600 KM
Vlada Kantona Sarajevo je na nastavku svoje sjednice utvrdila Listu poslodavaca koji ispunjavaju uslove za učešće u Programu Javnih radova u 2016. godini.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Po Javnom pozivu za prijavu projekata u oblastima uređenja okoline, izgradnje i sanacije infrastrukture,socijalne zaštite, kulture turizma, sajamskih manifestacija odabrana su 33 poslodavca. Kod njih će u narednih dva mjeseca na ovim i sličnim poslovima biti angažovano 450 nezaposlenih osoba prijavljenih na evidencijama nezaposlenih u Kantonu Sarajevo.

Program javnih radova se realizuje u okviru Programa mjera za podsticaj zapošljavanju i održavanju više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2016 godini. Za njega je izdvojeno 694.413KM tako da će Služba za zapošljavanje KS poslodavcima refundirati sredstva u mjesečnom iznosu od 771 KM po angažovanoj osobi, odnosno pojedinačna mjesečna naknada za rad po ovom Programu iznosi 600 KM.

Pored uređenja i čišćenja zelenih površina, javnih pijaca i ulica, sanacije tramvajske pruge, infrastrukturnih radova, uređenja školskih dvorišta i spomeničkih kompleksa, u okviru ovog Programa biće angažovana lica i na pomoći paraplegičarima u kućnim uslovima, u narodnim kuhinjama, na pomoći i drugim osobama sa invaliditetom.

Po prijavljenim projektima, ovakav angažman predviđen je i za potrebe Sarajevo Film Festivala, u JU MESS, Fondaciji Sarajevo Navigatora za potrebe turističkih patrola, za Summer market na Baščaršiji, te za Sarajevo Holiday Market.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: