{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


KS: Damir Marjanović i Tomasz Telma uručili nagrade kreativnim osnovcima

F
8.3.2013. u 15:43
0
6
KS: Damir Marjanović i Tomasz Telma uručili nagrade kreativnim osnovcima
0
KS: Damir Marjanović i Tomasz Telma uručili nagrade kreativnim osnovcima
U Osnovnoj školi Mehmedalija Mak Dizdar u Sarajevu je danas upriličena dodjela nagrada osnovcima s područja Kantona Sarajevo koji su učestvovali u takmičenju likovne kreativnosti i izražavanja o temi "Žena- majka danas".
Nagrade su učenicima uručili ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Damir Marjanović i direktor Međunarode finansijske korporacije (IFC-a) za Evropu i centralnu Aziju Tomasz Telma.

"Uloga svih nas, domaćih i međunarodnih aktera je da doprinesemo ekonomskom osnaživanju žena i da osiguramo da osim što dobivaju jednake obrazovne mogućnosti, kao i njihove muške kolege, također dobiju jednaku priliku zaposlenja, napretka u karijeri i dostignu najviše pozicije koje su zaslužile svojim vještinama", izjavio je ovom prilikom Tomasz Telma.

Ministar Marjanović se zahvalio predstvnicima IFC-a na ideji da se organizuje ovakvo takmičenje i izložba, kao i na ukazanoj časti resornom Ministarstvu da bude partner u realizaciji ovog projekta.

"Likovna umjetnost je uvijek bila jača strana naših učenica i učenika i drago mi je da smo imali prliku da i na ovaj način damo podršku ovom vidu njihovog umjeća i kreativnosti. Ovaj projekt treba biti primjer kako motivisati učenike i učenice, kao i nastavno osoblje u njihovom radu", izjavio je ministar.

Učenicima su uručene diplome i novčane nagrade u iznosu od 475 KM, saopćeno je iz Pres-službe KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: