{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kruščica: Sindikat državnih službenika neće pristati na umanjivanje radnih prava

F
18.5.2015. u 13:20
11
6
Kruščica: Sindikat državnih službenika neće pristati na umanjivanje radnih prava
11
Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federaciji BiH neće pristati na umanjivanje radnih prava ni novim zakonom o radu ni izmjenama zakona o državnoj službi. To je na pres-konferenciji u Sarajevu izjavio Salih Kruščica, predsjednik ovog samostalnog sindikata.
Ujedno je prenio jedan od zaključaka konferencije održane 8. maja u Fojnici s predsjednicima svih sindikalnih organizacija koje djeluju u okviru ovog sindikata.

"Protiv eventualnih ugrožavanja radnih prava novim propisima Samostalni sindikat će se boriti svim dozvoljenim sredstvima ne isključujući proteste i štrajkove", kazao je također Kruščica.

Press-konferencija je održana odmah po završetku svečane sjednice Upravnog odbora ovog samostalnog sindikata, na kojoj su povodom 25. godišnjice njegovog djelovanja dodijeljena priznanja i zahvalnice pojedincima i kolektivima zaslužnim za rad sindikata.

Federalna koordinacija sindikalnih organizacija i sam granski sindikat odlučili su da posebno priznanje bude dodijeljeno predsjedniku Salihu Kruščici, rekao je potpredsjednik Samostalnog sindikata Zoran Jovanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: