BiH
11

Kruščica: Sindikat državnih službenika neće pristati na umanjivanje radnih prava

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federaciji BiH neće pristati na umanjivanje radnih prava ni novim zakonom o radu ni izmjenama zakona o državnoj službi. To je na pres-konferenciji u Sarajevu izjavio Salih Kruščica, predsjednik ovog samostalnog sindikata.

Ujedno je prenio jedan od zaključaka konferencije održane 8. maja u Fojnici s predsjednicima svih sindikalnih organizacija koje djeluju u okviru ovog sindikata.

"Protiv eventualnih ugrožavanja radnih prava novim propisima Samostalni sindikat će se boriti svim dozvoljenim sredstvima ne isključujući proteste i štrajkove", kazao je također Kruščica.

Press-konferencija je održana odmah po završetku svečane sjednice Upravnog odbora ovog samostalnog sindikata, na kojoj su povodom 25. godišnjice njegovog djelovanja dodijeljena priznanja i zahvalnice pojedincima i kolektivima zaslužnim za rad sindikata.

Federalna koordinacija sindikalnih organizacija i sam granski sindikat odlučili su da posebno priznanje bude dodijeljeno predsjedniku Salihu Kruščici, rekao je potpredsjednik Samostalnog sindikata Zoran Jovanović.