{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krupljanin ulovio potočnu pastrmku tešku 14 kg!

26.8.2013. u 17:20
5
47
Krupljanin ulovio potočnu pastrmku tešku 14 kg!
5
Ribolovac Jasmin Nesimović iz Jezerskog u Bosanskoj Krupi ulovio je potočnu pastrmku tešku čak 14 kg. Radi se o jednoj od najvećih potočnih pastrmki koje su ulovljene u BiH.


Nesimović je pastrmku ulovio prije desetak dana na plaži Miostrah na rijeci Uni. Riba je bila teška 14 kg, duga 92 cm, a obim njenog trbuha je iznosio 66 cm. Ribolovac je ulovio pastrmku oko četiri sata ujutro loveći bijelu ribu na plovak i hljeb. Od pribora je imao osnovni najlon 0.25 i podvez 0.18, kao i malu udicu za bijelu ribu. Udicu je vjerovatno zagrizla manja riba, a potom ju je napala ogromna pastrmka, koja je grabežljivac i između ostalog se hrani i manjim ribama. Borba ribolovca i njegovog kapitalnog ulova je trajala pola sata."U prvi mah sam pomislio da se radi o krupnijoj mreni, ali kad se približila, shvatio sam da se radi o kapitalnom primjerku potočne pastrmke. Ovo je ulov mog života, pravi trofej", izjavio je Nesimović.

On se ribolovom bavi od svoje osme godine i do sada je imao nekoliko značajnijih ulova, među kojim su som od 10 i 12 kg, mladica od 6 kg te pastrmke od 2 kg.

Pastrmka je preparirana u Banjoj Luci, a majstor koji ju je preparirao je rekao da se ne sjeća da je vidio čišću i očuvaniju ribu te veličine i starosti, što je dokaz da živi u izuzetno čistoj vodi.Značaj ulova je potvrdio u Mugdim Pešto, sekretar USR "Sarajevo 1906" Mugdim Pešto.

"Radi se o kapitalnom ulovu, to je sigurno. Ranije je bilo značajnih ulova, ali kada je riječ o potočnim pastrmkama, ova je definitivno jedna od najvećih koje su ulovljene na našim prostorima", rekao je Pešto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: