{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krsmanović: Moraju odgovarati oni koji su zloupotrijebili sredstva iz Fonda solidarnosti

Klix.ba
27.5.2015. u 16:30
0
8
Krsmanović: Moraju odgovarati oni koji su zloupotrijebili sredstva iz Fonda solidarnosti
0
Krsmanović: Moraju odgovarati oni koji su zloupotrijebili sredstva iz Fonda solidarnosti
Zdravko Krsmanović
Potpredsjednik Narodnog demokratskog pokreta Zdravko Krsmanović rekao je da je nezadovoljan objašnjenjem pristiglim iz Vlade RS u vezi sa trošenjem sredstava iz Fonda solidarnosti.
Krsmanović je ponovo kao član Anketnog odbora Narodne skupštine RS za sagledavanje uzroka i posljedica prošlogodišnjih majskih poplava, uputio protest prema Vladi RS.

"Vlada RS još jednom je pokazala da su u pravu svi koji sumnjaju u namjensko trošenje sredstava iz Fonda solidarnosti namijenjenih postradalim, izbjegavanjem da se Narodna skupština RS i javnost detaljno izvještavaju o radu Fonda solidarnosti, na način predviđen zakonom. Na jučerašnjoj naučnoj konferenciji u Doboju jednoglasno je zaključeno da je poslije godinu dana neophodno sagledati propuste i utvrditi odgovornost nadležnih institucija i pojedinaca za nepostupanje u skladu sa obavezama iz Zakona o zaštiti i spašavanju u vanrednim situacijama, što je dovelo do gubitka 18 ljudskih života, sa još uvijek nepoznatim brojem stradalih od posledica poplava", rekao je Krsmanović.

Tom prilikom je desetkovan stočni fond i pričinjena šteta na materijalnim dobrima u iznosu od dvije milijarde maraka. Ukoliko Vlada RS, dodaje on, ne dostavi tražene podatke, postoji način da se do njih dođe i drugim putem, ali je sigurno da niko ko je eventualno zloupotrijebio solidarna sredstva ili ih nenamjenski trošio neće biti oslobođen odgovornosti.

"Procesuiranje takvih je neminovnost, bez obzira o kome se radi i na kom položaju se nalazio", istakao je Krsmanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: