{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krompir Nikole Špirića završio u vremenskoj prognozi RTRS-a

18.9.2017. u 08:30
1.313
263
Krompir Nikole Špirića završio u vremenskoj prognozi RTRS-a
1.313
Krompir Nikole Špirića završio u vremenskoj prognozi RTRS-a
RTRS
Fotografije zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikole Špirića, na kojima se vidi kako sakuplja izvađeni krompir, završile su u vremenskoj prognozi Javnog radio-televizijskog servisa Republike Srpske (RTRS).
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Javni servis manjeg bh. entiteta prikazao je fotografiju Špirića golog do pojasa u informaciji kojom je javnost obavijestio o uspješnoj berbi krompira na imanju SNSD-ovog zastupnika u selu kod Drvara.

"Jučerašnje fotografije stižu s imanja profesora Nikole Špirića, koje se nalazi nadomak Drvara. Da vremenske prilike koje su pogodile ovo ljeto naš region nisu utjecale na uspješnu berbu poljoprivrednih kultura, u ovom slučaju krompira, pokazuju fotografije koje upravo gledamo'', kazala je voditeljica RTRS-a.

RTRS je česta meta kritika građana, ali i političara u BiH koji smatraju da je ovaj mediji u isključivoj službi politike predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i generalno vladajuće strukture u RS-u.

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) izrekla je nedavno RTRS-u jedinstvenu novčanu kaznu u iznosu od 29.000 KM radi utvrđenog kršenja Kodeksa o audiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija.

RTRS
RTRS


Kako stoji u objašnjenju odluke, utvrđeno je da 78 analiziranih izdanja "Dnevnika" počinje informacijom fokusiranom na mišljenje ili aktivnosti Milorada Dodika ili prenošenjem njegove izjave u bilo kojem svojstvu - predsjednika RS-a ili predsjednika SNSD-a te prenošenjem mišljenja SNSD-a u vlasti RS-a bez ikakvog kritičkog osvrta.

Utvrđeno je da je RTRS kroz informativni program kontinuirano tendenciozno promovisao interese jednog političkog subjekta, kroz selektivan pristup izvještavanju, konstantno tretiranje favoriziranih pojedinaca ili subjekata u pozitivnom kontekstu, što je uzrokovalo da kroz niz emitovanja programskih sadržaja prevlada jedno mišljenje ili stanovište kada se radi o svim političkim, privrednim ili drugim temama od javnog interesa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: