{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krnjić: Penzioneri nemaju razloga za brigu

F
10.7.2014. u 16:06
0
0
Krnjić: Penzioneri nemaju razloga za brigu
0
Krnjić: Penzioneri nemaju razloga za brigu
Foto: Arhiv
Direktor Federalnog fonda PIO Zijad Krnjić mišljenja je da penzioneri u Federaciji BiH nemaju razloga za brigu te da će penzije, iako isplata traje nekoliko dana, i u narednom periodu biti na vrijeme i u istom iznosu.
"Vjerujemo da će i narednih mjeseci biti sve u redu. Dakle, penzije u istom iznosu i na vrijeme", kazao je Agenciji FENA Krnjić.

Upitan za akciju prikupljanja finansijske pomoći penzionera u Federaciji BiH za one s područja stradalog u poplavama putem izdvajanja iz penzija za jedan mjesec, Krnjić ističe da 0,44 posto ili 1.430 penzionera nije suglasno s takvim izdvajanjem iz svojih primanja i oni su zatražili povrat uzetog novca.

"Dakle, 99,5 posto penzionera suglasno je s tim. Naravno, onima koji nisu suglasni s tom odlukom novac ćemo vratiti", kazao je.

Izdvajanjem iznosa između jedne i tri KM iz jedne penzije, ovisno o visini penzije, sakupljeno je oko 700.000 KM.

"Naravno, potrebe su mnogo veće nego što je sakupljeno novca. Ipak, penzioneri su pokazali da žele i mogu pomoći, a mislim da će to znati prepoznati i oni kojima je to najpotrebnije", kazao je.

Akciju prikupljanja pomoći organizirao je Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje u suradnji sa Savezom udruženja penzionera FBiH i Međukantonalnim udruženjem penzionera.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: