|

Krizna situacija u rudniku Gacko, odron izazvao probleme na putu Gacko - Tjentište

Krizna situacija u rudniku Gacko, odron izazvao probleme na putu Gacko - Tjentište
1
Piše: R. D.
3.2.2018. u 16:03
15
komentara
1

dijeljenja
Krizna situacija u rudniku Gacko, odron izazvao probleme na putu Gacko - Tjentište Foto: Ilustracija
Velike količine padavina izazvale su velike probleme na području Gacka. Na magistralnom putu M-20 Gacko – Tjentište kratko je bio obustavljen saobraćaj, a trenutno se saobraća jednom trakom naizmjenično. Krizna situacija je i u rudniku.
Veći odron je izazvao probleme u mjestu Suha na magistralnom putu M-20 Gacko – Tjentište gdje se nakon blokade saobraća jednom trakom.

Mile Međed, direktor Republičke uprave civilne zaštite RS kazao je za Klix.ba da je informisan o situaciji na području gatačke općine.

"U kontaktu sam s kolegama na terenu, prikupljamo informacije te o svemu tome namjeravamo informisati resornog ministra u Vladi Republike Srpske jer su saobraćajnice u njihovoj nadležnosti. Pripadnici Civilne zaštite rade sve na saniranju posljedica", kazao je Međed.

Na području Gacka situacija je posebno alarmantna na površinskom kopu rudnika koji je u sastavu Termoelektrane Gacko.

Kako saznajemo zbog enormnih količina padavina i olujnih udara vjetra, sve mobilne mašine i radnici evakuirani su na sigurno mjesto. Na odbrani kopa od površinskih voda angažirano je oko 200 radnika, kao i sva mehanizacija kojom raspolaže rudnik.

"Velike padavine i jak vjetar rade mnogo problema, mi trenutno pokušavamo dostaviti kolegama u rudniku pumpe koje bi trebale pomoći u otklanjanju vode s mjesta gdje je najurgentnije. Ipak, kako čujem sve je pod kontrolom", kazao je Mile Međed, direktor Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...