Pod istim krovom
0
Krivo srastanje
Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Slucajno mi je jedan od (bivsih) fanova poslao link na tvoj teks. Da si malo bolje poznavao desavanja na ex-Yu rock sceni iz toga doba, a pogotovo ako si istinski pratilac onog sto se desavalo osobito na BiH sceni, nebi nalijepio pridjev \"opskurni\" PAUK-u. Na stranu da smo te godine \"pokupili\" sve od nagrada sto se na Zajecaru pokupiti moglo (I nagrada zirija, I nagrada publike,Nagrada za najboljeg vokalistu, Nagrada za najboljeg instrumentalistu!) i to u konkurenciji 32 benda iz cijele Yu, ta pobijeda je donijela ugovor sa PGP-om za izdavanje singla (\"Momak iz provincije\"), kao i nastup (kao JEDINI predstavnik BiH na Omladinskom Festivalu u Subotici, gdje opet osvajamo II nagradu publike (npr. IDOLI su bili treci!) U to vrijeme, cijela jugoslovenska rock kritika se slagala u ocijeni da je PAUK jedino novo, i uzbudljivo sto stize iz BiH! Ne cudi me to od Sarajlije, vi ste se u to vrijeme palili na Formulu 4 i Divlje Jagode!
Dobar tekst, potreban, iako mozda i uzaludan. Mala ispravka: Johnny je odselio za Holandiju jos 1984. Album Krivo Srastanje je remek djelo genija. Dovoljno je procitati naslovnu pjesmu koja je godine 1984. predvidjela sve, i primitivizam, i pohlepu, i rat, pa i neke od komentara gore iznad...prosto nevjerovatno. Hvala na tekstu, fino da se neko jos uvijek sjeca pravih vrijednosti.
ti sad zauzimas identican stav kao starije generacija koje su se zgrazavale nad \"cupavom, prljavom omladinom\" koja slusa rok muziku i od koje nikad nista nece biti
sarajevskim supljikatima nikad kraja,mogu presipati iz supljeg u prazno do aksama a na sonu uvijek duplo golo.
shhhaaa ce ba Ahmed , ja mu kroz noge prebacivooooooooooooooooooo
Ahmede, tekst je za 10, s tim da NE SMIJEŠ govoriti pohvalno u Jeleni Karleuši ni ti niti bilo koji Džonijev fan, jer je to kvazimodo današnje, nazovi estrade. Dalje, ovi \"svirači\" na njenom koncertu, pa i to je cirkus malo nižeg ranga, a što se tiče njihovog učestvovanja na Cecinom koncertu ili nekom partiju...pa nije im se ukazala prilika.
Pa imate manji mozak, al vecu glavu. Pogledaj ujutru u ogledalo i provjeri gramaticke greske ovoga sto si napisao.
da,da mi koji slusamo cecu imamo manje mozga...naucno dokazano...hehe kako me nerviras o ti urbani ahmede,neka si ti nama tako urban....kakve veze ima kakvu ko muziku voli?po meni sto je gluplja muzika to je zabavnija,i opusta me...tjera me na smijeh...ako hocu sta duboko pa odo brate u biblioteku...a necu slusati neke mrzovoljne namcore koje sve nervira,i svi im nesto krivi...ne volis cecu,jk...ignorisi,a upravo vi koji ih ne volite najvise o njima pricate...
Pa kako ti sa Pala mozes znati sviramo li mi u Sarajevu? Ne tece med i mlijeko, al se svira u Sarajevu i to se svira dobro. Ne bi ti skodilo da sidjes iz sume u grad u kojem si rodjen, tako se predrasude razbijaju. Dobrodosao!
Svaka ti je zlatna
eto, i pankeri i metalci otisli u Laktase i na Pale pa tamo protestuju protiv cetalja.
Ma eto mora Bure malo preko Drine jer vamo u Sarajvu je sve med i mljeko. Cak je i Sejo S poceo da koketira sa vjerom u muzici Zabranjeg Pusenja. I to ne konceptualno vec bas k.u.r.v.a.nj.s.k.i. Nista se daklem ne desava osim sto se desava zestoka vjersko/ideoloska idoktrinacija mladog svijeta u Sa. Rezultati ce doci u narednih 5-10 godina...kada dobro legne \"znanje\"
da nema srba i srbije ne bi imao o čemu pisati buriću. a zašto? pa zato što se u tvojoj mrtvaji ništa ne dešava. gdje su sarajevski klinci sa gitarama? u podrumimam više niko ne svira. heavy metal-to je pokret koji u sarajevu i ne postoji, punk nikad nije ni postojao izuzev par budaletina kojima je pojam punkera bio tifa. gdje je taj bunt u sarajevu ikad, o bilo čemu? pogledaj na šta liči glavni grad i umjesto da to kritikuješ ti se uhvatio neke karleuše i zaječarskih tinejdžera a sve oko tebe se ruši, kuća ti nema ni krova ni zidova. omladina i ne postoji, ni sporta ni muzike ni studenata ni kulture ni umjetnosti, ničeg nema buriću.
Bure , dobar kao i obicno. Cudi me nema ovih seljacina da te napadaju, ili mozda ne razumiju o cemu pricas. Stulic je jedan i nezamjenjiv, daleko odskocio svima iz svoje generacije jednom rijecju GENIJE. I ja bih Bure kad bio cuo da Johny ima koncert bilo gdje u Evropi otisao pjesice da ga pogledam.
bravo majstore... isčekujem futavce sa komentarima tipa: šta ba ti buriću...