BiH
1

Krivične prijave protiv bivšeg načelnika Vlasenice

FENA
Vlasenica
Vlasenica
Izvršna vlast u općini Vlasenica započela je realizaciju najvažnijeg predizbornog obećanja – borba protiv kriminala i podnošenje krivičnih prijava protiv bivših perjanica SNSD-a koji su u prethodnom četvorogodišnjem periodu nanijeli Vlasenici višemilionsku štetu.

Naime, načelnik općine Dragoslav Todorović podnio je dvije krivične prijave i to protiv bivšeg načelnika općine Mladena Popovića, jer je, kako se navodi, oštetio općinski budžet za oko 30.000 KM.

Bivši načelnik Popović je omogućio poslaniku Miroslavu Kraljeviću (SNSD) da dvije godine bespravno i bez ikakve naknade koristi restoran "Lovac“ za svoje lične potrebe i potrebe OO SNSD-a.

U toku je postupak za deložaciju Kraljevića iz nezakonito zaposjednutog restorana „Lovac“.

Druga krivična prijava je podnesena protiv bivšeg načelnika Popovića jer je oštetio općinski budžet za 186.858,31 KM tako što je potpisao kompenzaciju između Općine , Šumskog gazdinstva „Birač“ i Drvne industrije Vlasenica (DIV), odnosno potraživanja općine od ŠG Birač nezakonito ustupio DIV-u iako općina nema nikakvih obaveza prema ovoj firmi.

Također, klubovi odbornika SDS-a i PDP-a su prije pola godine podnijeli krivičnu prijavu protiv tada aktuelnog načelnika Popovića, jer je mimo odluke Skupštine opštine utrošio dodatnih 300.000 KM za adaptaciju zgrade fakulteta.

Inače, rekonstrukcija ovog objekta je ukupno koštala dva miliona KM, odnosno preko 1.000 KM po metru kvadratnom, a svima je poznato da se kvadratni metar stambenog prostora u novogradnji u Vlasenici kreće oko 950 KM.

U toku je priprema novih krivičnih prijava protiv nekadašnjih SNSD-ovih moćnika koji su u periodu 2008.-2012 . napravili "najveću elementarnu nepogodu" koja je Vlasenicu zadesila u poslednjih pedeset godina, navodi aktulena lokalna vlast.