|

Krivaja: Isključenje struje moglo biti katastrofalno za radnike

Krivaja: Isključenje struje moglo biti katastrofalno za radnike
0
Z
ZEDA
13.12.2011. u 15:46
2
komentara
0

dijeljenja
Krivaja: Isključenje struje moglo biti katastrofalno za radnike
Strogo pridržavanje pravila poslovanja Elektrorprivrede koja je u ponedjeljak skinula zavidovićku Krivaju sa potrošnje, moglo je završiti katastrofalno i imati dalekosežnije posljedice od pričinjene materijalne štete.
Ovaj "strujni udar" Krivaja će osjetiti u finansijskom smislu, ali treba znati da je nenajavljeni prekid struje mogao imati kobne posljedice po radnike. Na svu sreću sve se dobro završilo i srećom, kaže Ferid Balić, predsjednik Sindikata Krivaje, niko nije nastradao, jer je, u trenutku kada je struja isključena, većina radnika bila na pauzi.

"U Krivaji postoje višetonske prese, koje bez napajanja struje gube kompresiju. Tako je moglo poginuti nekoliko ljudi koji tamo rade, a opasnosti je bilo i u drugim centrima, posebno u toplani i kotlovnici", kaže Ferid Balić.

Brzom komunikacijom, a očigledno je da, kada su u pitanju velika preduzeća, treba razgovarati i više nego obično, stanje je djelimično stabilizovano po pitanju električne energije. Nakon sastanka sa premijerom Zeničko-dobojskog kantona Fikretom Plevljakom i pregovorima sa Elektrodistribucijom minimum struje je ipak pušten "zavidovićkoj hraniteljici" Krivaji.

U Krivaji kažu da će i ovaj problem biti riješen kada im federalna Vlada uplati ranije odobrenih, obećanih 1,9 miliona KM, koje će iskoristi za kupovinu sirovine i izmirenje dijela duga prema Elektrodistribuciji.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...