Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U mjesecu augustu 1993 pripadnici HVO su usli u bosnjacka sela HELDOVO I KLEK bez ikakvog povoda, jer u istima nije bilo naoruzanja niti ratnih dejstava, zapalili sve kuce, ubili na desetine staraca i civila koji nisu bili u stanju bjezati i skriti se u okolne sume, a vojsnosposobne odveli u zloglasne logore. Tako je postupano i u svim bosnjackim selima prozorske opcine!
samo u jednom danu pripadnici HVO su spalili sva bosnjacka sela na podrucju opcine Prozor, vojno sposobne ubijali ili odveli u logore, a civilno stanovnistvo takodje ubijali ili protjerali na podrucje opcina Jablanica i Gornji Vakuf. samo u bosnjackim selima: Parcani, Heldovi, Klek, Gracanica, Lizoperci, Toscanica, Grevici, Gorica, Lapsunj, Varvara... ubijali su civilno stanovnistvo, zapalili kuce, te cjelokupno stanovnistvo protjerali.
Juso jebikoza predstavnik bošnjaka?
Glupog li objašnjenja. Pa prije Srebrenice su se dogodili brojni zločini na svim stranama i šta onda zbog toga se ne bi trebao obilježavati 11.srpanj. Uzdol je daleko najveći pojedinačni zločin u ramskoj općini i ne vidim šta je sporno što bi se taj dan trebao obilježiti